SkansensBataljon.com
Hovesiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Buekorpsforum.com

Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt


har besøkt sidene, fra mai 2004.
Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860
:.Nyhetsarkiv.:
Brannvesenet er tilbake på Skansen !

Publisert: 10.01.06 - Tekst: Harald T. Tvedt - Foto: Lars Petter Jørgensen


Lørdag 7. januar 2006 ankommer Bergen Brannvesen Skansen med to veteranbrannbiler, en Willys og en Volvo. Willysen, med Øivin Konglevoll bak rattet, har sirene på et øyeblikk og markerer at i dag er brannvesenet tilbake på Skansen etter 38 års fravær.
Brannbilene ankommer Skansen. Til venstre ser vi Volvo'en, som er meget lik den siste bilen som var stasjonert på Skansen. Willysen til venstre hadde sirenene på.

Etter at brannbilene var ankommet Skansen, rygget Rune Bertelsen Volvoen fra 1950 inn i brannstasjonens garasje. Den er jo svært lik Volvoen, som i sin tid stod på Skansen. Blant mange veteraner kjenner vi igjen Bjørk Tvedt og Oskar Baustad fra 100-års dagen i 2003. Også Harry Rødberg, Harald Brurås og Agnar Jensen er tilstede.
Mange tok turen opp i leiligheten, hvor Harald Tvedt m\døtre fristet med kaffe og småkaker.

Så var det tid for en sammenkomst oppe i andre etasje for alle de fremmøtte. Der hadde noen fra Skanseguttenes Forening og også langt yngre tilstedeværende laget kaffe og noe å bite i. Det gjorde nok godt i det kalde været , det var to minusgrader ute . Øivin Konglevoll tok ordet og orienterte kort om begiveheten før han gav ordet til tidligere brannsjef Einar Gjessing, som sa noen velvalgte ord om brannstasjonen. Per Øivind Riise, direktør i Bergen Bymuseum, orienterte deretter om førsteetasjen i brannstasjonen, som nå blir brannmuseum og en del av Bergen Bymuseum. Til slutt sa Harald Tvedt noen ord på vegne av Skanseguttenes Forening. Etter hvert kom også inneværende mannskaper fra Sandviken og Hovedstasjonen på skansebesøk og det ble riktig folksomt.

Etter at Grønn Avdeling sin parkavdeling flyttet ut fra Skansen Brannstasjon i slutten av 2004, har garasjen og resten av lokalene i første etasje stått tomme. Flere var interesserte i å overta lokalene, deriblant Skanseguttenes Forening. Men det var altså Bergen Brannhistoriske Stiftelse som trakk det lengste strået og vi i Skanseguttenes Forening ønsker dem velkommen tilbake på Skansen. Tenk dokkar; Brannveteraner, veteranbrannbiler, bauekorpsgutter og gamlekarer i en veteranbrannstasjon, det er jo nødt til å passe sammen!

Allerede på 100-årsdagen til Skansen Brannstasjon i 2003, fikk vi til et godt samarbeid med brannvesenet og det går enda gjetord om 100-årsmarkeringen. Kanskje vi får til tilsvarende arrangementer i fremtiden, det vi tiden vise.


Utstyret må sjekkes. Til venstre Bjørk Tvedt, i midten Oscar Baustad.Brannveteranene stiller gjerne opp sammen med "Skansebilen" Til venstre Oscar Baustad, til høyre Bjørk Tvedt.


Finpussen er viktig. Til venstre Einar Gjessing, til høyre Rune Bertelsen i rødt.Harald T. Tvedt er som vanlig ivrig når brannvesenet er på besøk. Her sammen med en av sine døtre og brannbilen Willien.


Flotte taler ble holdt i Brannstasjonen. Foran sittende Direktør i Bergen bymuseum Per Øivind Riise. Bak fra venstre tidligere brannsjef Einar Gjessing, Harald T. Tvedt og Øivind Konglevold.


Willysen


   

Volvo'en, populært kalt "Skansebilen" er nå godt parkert i garasjen på Skansen.


Også nye brannbiler med brannmannskaper hadde funnet veien til Skansen denne lørdagen.© 2004/2005 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.


Webdesign: Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".