Skansegutten.no
Hovesiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
KontaktVerdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860

Skansens imponerte på 17. mai

Publisert: 18. mai 2008 - Tekst og foto: Lars Petter JørgensenSe filmklipp fra dagen her

Så kom endelig dagen da det var på tide å vise Skansens Bataljon frem for hele Bergen by, nemlig Norges nasjonaldag. Skansens Bataljon deltok selvfølgelig som vanlig i flaggtoget gjennom sentrum.

Allerede klokken 06.30 møtte de første offiserene og gamlekarene i brannstasjonen, og siste finpuss på uniformer og sabler ble gjort. Klokken 07.00 da kanonene smelte fra Skansen stod offiserene i stram "giv akt" på altanen i brannstasjonen. Klokken 07.30 satt gamlekarer, foreldre og andre seg til bords for å innta en bedre 17. mai -frokost.

Klokken 08.00 begynte de første soldatene og slagerene å komme, gratis hotdogs fristet nok mange. Her var det bare å hive innpå så mye de orket... Klokken 08.30 stilte et flott korps på linje. Det endelige tallet er webredaksjonen usikker på, men vi skriver 66 med et håp om at vi ikke er så langt i fra. Korpset marsjerte bort til bautaen, hvor sjefen holdt en kort tale og ba om et minutt stillhet for de skansegutter som falt under krigen. Korpset marsjerte så ned svingene til Christi Krybbe skoler, hvor Skansens nok engang var tidlig ute. Men desto bedre tid fikk de til siste finpuss på uniformen og marsjering. Etter litt venting kom også Fjeldets, Sandvikens og Dræggens. Og det var nå klart for slagerkonk, og som ventet utklasset Skansens sine slagere våre kjære naboer.

Klokken 10.00 marsjerte korpsene ut av skolen, mot Festplassen. På Festplassen ble det en del venting som vanlig, nytt av året var at Skansens ikke engang kom helt inn på selve Festplassen, da det var så mye folk. Her burde det vært bedre planlegging fra 17. mai komiteen. Klokken 10.45 marsjerte vi ut i Flaggtoget.

Klokken 12.30 avsluttet korpset dagen på Skansen, med parade for fanen. Så nå er det bare å glede seg til de andre store dagene i mai!

Skansens Bataljon viste seg fra sin beste side 17. mai, både marsjering, uniformering og stil så ut til å være på topp. All skryt til stolte aktive skansegutter for fabelaktig innsats!


Hilsen en stolt gamlekar, Lars Petter Jørgensen.© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".