Skansegutten.no
Hovesiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
KontaktVerdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860

Brushytten er nesten ferdig!

Publisert:05. april 2008 - Tekst & foto: Eirik Hagesæter


5. april-08
Den nye Brushytten åpner søndag 18. mai!
Etter 10 måneder med stengt hytte og en byggeperiode på et halvt år nærmer det seg endelig åpning for den nye Brushytten på Midtfjellet.

- Arbeidene inne i hytten avsluttes i disse dager og nå gjenstår bare montering av kjøkken og en del malearbeid, sier Holger Hagesæter i Skanseguttenes Forening.

Den gamle hytten, som i sin tid ble bygget i 1931, ble revet i fjor sommer. Byggeperioden har vært lengre enn man først hadde tenkt og veien mot målet har vært både humpete og glatt.

- Kuldeperioder med snø i vinter forsinket fremgangen men nå ser vi endelig lys i tunnelen, fortsetter Hagesæter, som sammen med mange andre gamlekarer i Skansens Bataljon går noen hektiske uker i møte nå i innspurten. Nå skal det trommes sammen til dugnader slik at hytten kan fremstå som ferdig når de første gjestene slippes inn. Vegger og tak skal males og inventar skal monteres. Så begynner jobben med å finne frem buljongpanner og gassbluss. Vareutvalget i hytten vil bli noe utvidet men den største endringen for publikum blir nok muligheten for å komme inn og varme seg samt tilgang på både toalett og stellerom.© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".