Skansegutten.no
Hovesiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
KontaktVerdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860

Maler svart på Brushytten!

Publisert: 22. april 2008 - Tekst & foto: Eirik Hagesæter


Søndag 20. april ble de første strøkene med beis påført kledningen på Brushytten. Fire skansegutter koste seg i mange timer i sol og nesten vindstille vær, og godordene fra turgåerne nærmest haglet! Kjell Nesse, Jan Andreassen, Lars Zachariassen og Eirik Hagesæter beiset så det bokstavelig talt sprutet på søndag.

To skansegutter fortsatte mandag, og tirsdag formiddag meldte flere foreldre seg til tjeneste. Brit og Terje Moldestad begynte da på andre strøket med svart beis, donert av Malermester Paulsen. Tirsdag kveld drar nye koster til fjells. Stian Hofstad, Jan-Frode Grønvigh og Kenneth Mundal fortsetter svartmalingen av Brushytten. Men de ser så absolutt lyst på det og går på med liv og lysst.

- Onsdag blir det forhåppentligvis ny dugnad, for ennå er det mye som gjenstår før åpningen, og vi håper flere vil melde seg i dagene fremover, sier Eirik Hagesæter i Brushyttestyret. Nå er det om å gjøre å utnytte godværet så lenge vi har det
.
- Det hadde vært fint å bli ferdig med to strøk utvendig før eletrikeren skal montere lamper og spotter, fortsetter Hagesæter, som oppfordrer alle til å melde sin interesse på telefon 913 234 85.

Inne i hytten skal både vegger og tak males, så om det skulle komme noen regndråper stopper ikke dugnadene opp av den grunn. Monteringen av kjøkkenet har startet og vil trolig være ferdig i løpet av uken. Da er det også håp om at strøm og vann er koblet til. Da gjenstår bare tilkobling av gass før kjøkkenet så smått kan innvies. Som kjent skal hytten åpnes søndag 18. mai klokken 14.00.© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".