Skansegutten.no
Hovedsiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
KontaktVerdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860

Brushytten klar for sittegjester

Publisert: 24. november 2008 - Tekst & foto: Eirik HagesæterF.v.: Erik Tvedt, Kjell Tangen og Tom Kristiansen fra Skanseguttenes Forening var denne uken dugnad på Brushytten der de monterte nye møbler.

Nå kan endelig turgåere som besøker Brushytten på Fløyen sette seg ned og nyte buljongen. Torsdag denne uken hadde medlemmer i Skanseguttenes Forening dugnad der de monterte nye møbler i hytten.

- Det har tatt tid å finne møbler vi synes passer i hytten men nå har vi kjøpt syv bord med tilhørende benker, samt tre ståbord fra Fusa Tremiljø, sier hyttesjef Holger Hagesæter.

Etter åpningen 18. mai har det vært svært godt besøk i hytten, men mange turgåere har savnet mulighet for å kunne sette seg ned. Problemer med både vann og strøm i hytten får noe av skylden for at dette har tatt tid, men skanseguttene er glade for at møblene er på plass nå før vintersesongen tar til for alvor. Uansett turvær er det godt innevær på Midtfjellet.

Når hytten nå endelig er møblert åpner det også for utvidet bruk av hytten. Hyttestyret har allerede fått flere henvendelser fra bedrifter som ønsker å leie hytten, i tillegg til at også Skansens Bataljon selv nå kan benke buekorpsguttene der.

- Møblene har vært et stort økonomisk løft for oss, men vi vil tilby bedrifter å "kjøpe" de av oss, fortsetter Hagesæter. De vil da få en plakett i bordplaten som viser hvem som fortjener takk for at slitne tur føtter kan få en hvil i Brushytten.© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".