Skansegutten.no
Hovesiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
KontaktVerdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860

Fellesoppvisningen
26. april 2008

Publisert: 29. april 2008 - Tekst: 1. kompanisjef Norman Zachariassen

Da var dagen omme, SSS-alliansens tradisjonsrike fellesoppvisning på Mulebanen i idylliske Sandviken er over for denne gang, og atter en gang bet vi fra oss i det store slaget om hvilket buekorps som er best; Skansens, Sandvikens eller Sydnæs.

På en dag som denne, var det minste vi kunne håpe på litt fint vær. Men neida, i dag var det bestemt at bøtten med vann skulle snus og helles over Bergen. Gjerne litt ekstra der hvor Skansens skulle marsjere. Men til tross for dette sure været som trengte gjennom det som fante av klær, så ble det årsbeste i oppmøte i dag! 52 stolte grand galla kledde skansegutter møtte opp på Skansen kl halv tolv, hvor vi så marsjerte ned til utenfor kjøttbasaren hvor Sandvikens Bataljon ventet på oss.

Derfra marsjerte vi sammen til Tårnplass, og der fant vi Sydnæs Bataljon. Det var ingen tvil, Skansens Bataljon var både størst og stiligst i dag. Og dette lot høre fra seg i slagerkonkene… For her ble nemlig våre to alliansekorps grust langt ned finskoene! Skansens slo med andre ord atter en gang godt fra seg her! Den flotte trommingen gjorde seg gjeldene i hele dag, meget bra slagere!

Fra skansesvingene gikk turen opp til Fjellveien hvor guttene fikk bytte med offiserene og slagerne, og undertegnede fikk nesten en nostalgisk tåre i øyet da han fikk gå med buen igjen, selv om tambur Sturle gjorde sitt for å kommandere feil da han tok over som 1. komp.I Fjellveien vanket det deilige bagetter, forfriskende brus, og et par velsmakende bananer til alle guttene. Dette smakte utmerket, og da maten var vel nede i systemet marsjerte vi videre mot dagens mål; Mulebanen.

Siden programmet mildt sagt var litt rart satt opp, ankom vi banen vel en time før vi skulle inn. Dette førte til at korpsene søkte ly for uværet i Sandvikens tilholdssted. Her ble vi varme, for så å bli enda kaldere da vi kom ut, og marsjerte opp igjen. Og da var det klart for oppvisningen.

Men før vi kunne gå i gang kom gamlekarer fra SSS-korpsene marsjerende inn med gamle faner og trommer. Anledningen var 30-års jubileet til SSS-alliansen. Opptakten til årets oppvisning har vært preget av at vi har hatt litt mindre tid på å øve in formasjonene, men til alles store fornøyelse gikk alt veldig bra med Skansens i dag. Trøtte og våte skansegutter leverte en prikkfri oppvisning, og denne ble møtt med jubel og ”Skansehurra” fra de trofaste tilhengerne på marken. Takk for støtten!

Etter endt oppvisning, defilering og felles parade sa vi takk og farvel til Sandvikens og Sydnæs, og vi marsjerte opp til Skansens igjen. Først hele korpset i springmarsj, før hver enkelt pelotong gikk sine egne veier. Heldigvis fant alle veien, og vi avsluttet dagen med parade for fanen på Skansens. Alle var gode, trøtte og aller mest våt.

Skansens var meget stilige i dag, og vi fikk skryt fra flere hold! Takk til Sandvikens, Sydnæs, foreldre, gamlekarer, alle andre som har hjulpet, men mest av alt takk til guttene for strålende innsats!© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".