Skansegutten.no
Hovesiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
KontaktVerdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860

Skansen best i idrett

Publisert: 7. juni 2008 - Tekst: 2.komp. Jørgen Mathisen - Foto: Jannicke AlværI slutten av mai har vi i Bergen vært bortskjemt med fantastisk sommervær, og starten på juni var intet unntak. Blå himmel, og godt over 20 varmegrader var fasiten da korpset stilte på linje. 35 skansegutter stilte på Skansen for å ta imot Sydnæs og Sandvikens og marsjere mot Skansemyren. I løpet av dagen dukket ytterlige 5 gutter opp, og det totalet antallet på 40 er noe vi må se positivt på, med tanke på tidligere års antall på Idrettsdagen.

Etter å ha skiftet, gjorde guttene seg klare for dagens aktiviteter. Ballkast, lengdehopp og løping stod på programmet. Som vanlig slo Skansens godt fra seg i disse øvelsene, og jeg er stolt over å utrope Skansens til verdens beste buekorps i idrett!

Etter øvelsene ble det fotball mellom kompaniene i de forskjellige korpsene. Til slutt var det offiserene og slagernes tur til å vise hva de kunne på fotballbanen. Etter å ha slått Sandvikens i semifinalen, ble det et knepent tap mot Sydnæs i finalen.

Etter å ha skiftet marsjerte korpsene ned til Skansens, hvor diplomer ble utdelt til de tre beste i hver øvelse. Dagen ble avsluttet med felles faneparade på Skansen, og det virket som at alle, både aktive og foreldre, hadde hatt en flott dag på Skansemyren.
© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".