Skansegutten.no
Hovesiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt
Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860

Skansens Bataljons juletrefest 2008

Publisert: 20.01.08
Tekst: 1. kompanisjef Norman Zachariassen - Foto: Jannicke Alvær


Da var kvelden over, og Skansens Bataljons tradisjonsrike juletrefest var over for denne gang. Offiserene hadde stått på, og på slaget 17 kunne dørene til Gimle Forsamlingslokale endelig åpnes for alle gjestene. Disse ble møtt av to dyktige slagere i åpningen, og to nesten like flinke slagere i ”billettluken” som oste av julestemning. Vel inne i lokale ble alle i tillegg møtt med varme og julemusikk, så om ikke stemningen var god da så vet ikke jeg…
Da alle hadde funnet seg godt til rette rundt de grønn- og rødkledde bordene var festen i gang!

Spenningen var som vanlig stor rundt hvordan kveldens konferansier Norman Zachariassen skulle dukke opp på scenen, og i år som i fjor kom han ut av det store intet (selv om noen visstnok hadde sett et bord bak sceneteppet…) sammen med selveste Elvis Presley spillende i bakgrunnen. Han ønsket velkommen til alle gjestene, men selv om antallet i år gjerne kunne vært større var det ikke noe å si på stemningen, før han introduserte fjorårets sjef Erlend Liisberg (som rakk å uttrykke sin misnøye med det nye rådet) før han fikk årets sjef Sigurd Nødtvedt frem i lyset. Sigurd presenterte alle rådsmedlemmene etter rang. Og mens rådet ble applaudert av scenen fortalte konferansieren om kveldens program, og årets julemat kom på bordene.

Pølser og brus slo som alltid like godt an hos guttene, mens foreldre og gamlekarer storkoste seg med kaffe og kaker. Etter lass med hot-dog og bøtter med brus var det klart for kveldens underholdning, noe som i år startet med leker hvor guttene fikk være med på scenen. Første leken var eple-i-skål-med-vann leken, hvor det ble noen våte ansikter etter hvert, før det var klart for kveldens første høyre-om venstre-om lek. Det gikk jevnt seg i konkurransene, og enda jevnere i den gøye sjokolade-i-bolle-med-mel leken, hvor det var gjemt en sjokoladebit i bunne av masse mel. Dette viste seg å bli en vanskelig affære, og etter at enkelte hadde forsøkt å jukse til seg seieren, ble premien delt på alle fire. Premiene var for øvrig sjokolader svære som fjell. Og for de guttene som nettop hadde spist for mye hot-dog var disse spise-konkurransene midt i blinken! Eller kanskje ikke…

Uansett, kvalm eller ikke, ble alle gjestene nå utsatt for et forrykende comeback av et sceneshow! Skanserockars var tilbake, og hvilken stemning det ble! Først ut hadde Madcon tatt turen til Bergen og fremførte sin hit ”Beggin” på en særdeles overbevisende måte, før vi var tilbake til 90-tallet med Lou Begas klassiker ”Mambo no. 5” entret scenen. Sist men ikke minst hadde vi fått tak i Mika som trollband publikum med sin ”Relax, Take It Easy”.

Om gjestene var blitt paralysert av det flotte showet på scenen eller ikke, så gikk hvert fall loddsalget som en kule i år igjen! Og det var da klart for det som er et av kveldens absolutte høydepunkter, nemlig den store, fantastiske og ikke minst nervepirrende loddtrekningen!
Og her var det flotte premier så langt øye kunne rekke. Eller hva sier du til branndrakter, bergensbøker, cd-hyller, fotballer og fruktkurver stor som skansetårnet? Trekningen gikk sin gang, og selv om det var spesielt én familie som kunne smykke seg med en del premier i år, gikk det hele lovlig og skikkelig for seg. Spennende var det til siste slutt!

Ja, nå var vel juletrefesten ferdig var det mange som tenkte. Men neida…
På en skurrete linje fra Nordpolen hadde offiserene fått tak i sjefen over alle sjefer, selveste julenissen! Men han kunne bare komme på én betingelse, at gjestene i salen måtte rope ordentlig høyt etter han! Så nå måtte til og med foreldrene ta tak i ropingen. Vi ropte en gang, to ganger, og på den tredje gangen kom nissen inn til alle som ventet på han! Stemningen var til å ta og føle på. Han var grei og delte ut snop i masse vis, helt til sekken var tom og han måtte reise hjem igjen dessverre. Og med det var kveldens program over.

Og med det var juletrefesten over for denne gang folkens!
Og til slutt vil jeg benytte anledningen til å takke alle og enhver som var tilstede i løpet av dagen og/eller hjalp til med avviklingen av arrangementet! Tusen takk! Dette hadde ikke gått uten hjelpen deres!

Jeg gleder meg allerede til neste år, velkommen skal du være!

© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".