Skansegutten.no
Hovesiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
KontaktVerdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860

1. komp'en har ordet
KOM PÅ SKANSEN !

Publisert: 3. juni 2008 - Tekst: Norman Zachariassen


Sesongen er snart over nå for alle skansegutter og ellers skanseinteresserte gamlekarer, foreldre og andre. Denne sesongen har vi i Skansens kanskje ikke vist oss fra våres største side, og vi har potensial til å bli mye større enn vi er nå. Men det er i hvert fall en ting som har vært veldig bra i år, og det er marsjeringen til guttene. Vi er et meget stilig korps.


Men det er ikke bare korpset som kunne hatt bedre oppmøte i år, jeg synes også at det kunne kommet flere gamlekarer, interesserte og alle andre som liker å følge med på korpset vårt! Se bare på Skansedagen nå sist lørdag. Da kom det masse folk opp på skansen for å se korpset sitt marsjere, og alle soldatene, slagerne og offiserene syntes dette var veldig gøy og stolthetsfølelsen steg kraftig. Og enda er det flere som finnes der ute som ikke var på Skansedagen!


Nå er det mange ildsjeler der ute, både fra foreldregruppen og gamlekarer som virkelig gjør en innsats og hjelper til og møter opp både i vind og regn for å støtte opp om oss. Dette er vi kjempe takknemlig for i Skansens Bataljon. Uten dere hadde det vært mye vanskeligere å holde på med det vi gjør. Jeg både tror og vet at et finnes mange av dere der ute som kan gjøre en flott innsats for korpset. Det gjelder ikke kun organisering og servering og slike ting, men rett og slett bare det å komme på Skansen de lørdagene korpset marsjerer og vise at dere finnes!


Om det var kafeen med all den gode maten som trakk folk på Skansen på Skansedagen så kan det godt hende. Men kafeen er der hver lørdag folkens, og både maten og drikken smaker like godt hver gang.


Oppfordrende hilsen fra

1. kompanisjef, 2008

Norman Zachariassen.

© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".