Skansegutten.no
Hovesiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
KontaktVerdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860

Gøy på Brushytten

Publisert: 19. juni 2008 - Tekst: 1.komp. Norman Zachariassen


Alt ting har en slutt, så også buekorpssesonger. Søndag 16. juni endte Skansens Bataljons sesong med en knakende gøy landtur til Brushytten. Dagen startet kl. 11.00 på Skansen hvor alle de guttene som ikke var på Voss Cup møtte opp. Fra Skansen marsjerte hele det Grand Galla kledde korpset ned til Fløibanestasjonen hvor vi gikk inn og tok banen opp til Fløien. Været i dag var helt perfekt, litt sol, litt skyer og en temperatur som ingen kunne klage over. Vel fremme på Fløien stilte vi opp igjen og marsjerte derfra, opp gjennom svingende til den nye Brushytten. På veien opp var det mange foreldre på slep, og alle guttene fikk vann på passende stoppesteder.

Da vi ankom Brushytten tredde vi av og alle fikk plass inne i hytten hvor skillevegger var satt opp slik at turistene og turgåerne ellers ikke skulle få buljongen i halsen mens guttene fikk på seg tøyet som hadde blitt kjørt opp på forhånd. Før noen hadde fått sagt ”Dette var ordentlig festlig!” hadde alle guttene skiftet og fått på seg både shorts og t-skjorte, klar for en dag i friluft!

Quizløp og grilling

Programmet startet med et fantastisk spennende quizløp. Vi i Skansens er viden kjent for å mekke gode quizløp, og i år var intet unntak. Åtte poster fordelt rundt om i området stod klart til den første gruppen løp av gårde. Spørsmål som omhandlet både Mads Fredrik og Sturle fikk stemningen i taket, og gode og slitne kom alle gruppene seg hjem igjen, også i år. Etter et saftig quizløp er det alltid godt med en like saftig hot dog eller burger om du vil, og foreldrene grillet i vei som aldri før. Maten smakte både godt og velsmakende, og etter at alle var gode og mette skulle den tradisjonsrike fotballturneringen avholdes. Dette ble dessverre ikke noe av i år da det viste seg at marken vi alltid har brukt til dette var omformet til en ordentlig myr på grunn av regnet. Men guttene tok heldigvis dette med fatning og det så ut som alle koste seg gløgg i hjel likevel.

Tilbake til Skansen

Da klokken begynte å nærme seg halv fire skiftet alle sammen tilbake til uniform og vi var klar til å marsjere den lange veien ned til Skansen igjen.

På turen ned fikk guttene bytte med offiserene, og undertegnede merker at det å være slager ikke er noe for ham helt enda. Slitne bein ankom Skansen etter en lang tur, og på Skansen møtte alle dem som hadde vært på Voss Cup for å være med på avslutningen med utdeling av utmerkelser og hederliger.

Takk til alle
På vegne av hele rådet vil jeg gjerne få rette en kjempe stor takk til alle som har vært med å gjøre denne landturen mulig for oss. Ingen nevnt ingen glemt, dere vet hvem dere er. Tusen takk! Dessuten må jeg få takke alle guttene som var med for en strålende innsats selv med slitne og trøtte bein!Takk for turen folkens!

Håper vi ser alle sammen igjen!

Skansehilsen fra Rådet v/ 1.komp Norman.

© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".