Skansegutten.no
Hovedsiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
KontaktVerdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860

Vellykket skalldyrsaften

Publisert: 28. oktober 2008 - Tekst: Lars Petter Jørgensen Foto: Eirik Hagesæter"Hva er så lystelig som skalldyrsaften på Skansen?" Det vil nok mange si etter at Husstyret arrangerte skalldyrsaften i Brannstasjonen fredag 24. oktober. 40 staute gamlekarer tok del i festligheten som varte ut i de sene nattetimer.

Klokken 19.00 åpnet dørene i brannstasjonen. Folk strømmet på. Tidligere aktive fra 50-tallet og alle tiår frem til i dag var representert blant gjestene. Frem til 19.30 ble det vist film i salongen. Den første delen av arbeidet med å digtalisere gamle videoer ble vist frem. Dette tror vi falt i smak hos de fleste, spesielt de som fikk se seg selv med buen på skulderen eller som staut offiser.

Klokken 19.30 ønsket Skansesjef 1991 Johnny Lyngbø alle velkommen til årets skalldyrsaften og Skansemarsjen ble sunget med høy røst. Så
kastet vi oss over et solid utvalgt av havets delikateser. At det smakte godt hersker det ingen ingen tvil om. All honnør til kokken Ørjan Mjøs og hans hjelpere. Nytt av året hadde vi også alternativ mat til dem som ikke er så glad i skalldyr.

Senere på kvelden ble det vist enda mer film og det ble bergenssanger med Smørdal'en på gitar. Det ble også arrangert lotteri med boblevann i premier. Det ble selvfølgelig også mye mimring fra tiden i Skansens Bataljon. De siste gikk i 1-tiden. Og såvidt vi så hadde alle et fint smil rundt munnen.

Takk for en vellykket skalldyrsaften. Vi håper alle koste seg!
© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".