Skansegutten.no
Hovesiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
KontaktVerdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860

Skansedagen 31. mai 2008

Publisert: 3. juni 2008 - Tekst: 1. komp. Norman Zachariassen - Foto: Jannicke AlværDa var den store familiedagen på Skansen nettopp unnagjort, og litt av en fin dag det ble! Været viste seg fra sin beste side i dag, det virket som både store og små koste seg.

Dagen begynte kl. 14.00 på Skansen hvor bataljonen stilte opp mellom kafébord og tombolahjul og nesten 50 skansegutter stod klare til avmarsj. Sjelden har det vært så mange tilskuere på Skansen når vi marsjerer, og dette var veldig gøy for både alle oss skansegutter. Etter en aldri så liten marsjering i strøket med sløyfen inkludert var det tilbake på Skansen hvor vi hadde en faneparade og tredde av. Men det var nå aktivitetene begynte! Og her var det mye å gjøre på…

Fiskedammen rundt hjørne kunne tilby det fineste av snop så lenge du fikk napp, og det virket som om vi har mange flinke fiskere her i buekorpset vårt som virkelig vet å håndtere en fiskestang. For de som ikke føler de har et like godt grep om stangen så var det andre ting å finne på også. Hva med å treffe med stein oppi en ring på vannet? Konseptet er jo fantastisk, og premiene likeså. Eller hva sier du til en caps fra OL på Lillehammer 1994? Etter at det var mange steiner i luften var det sikkert gøy å slå på spiker, tromme på trommer eller gå på stylter. Alt i alt var det nok å ta seg til, og kafeen serverte de deiligste burgerne og de beste kakene i mils omkrets.

I løpet av dagen ble det solgt lodd til alle og tombolaen rullet og gikk hele dagen lang. Premier var det også å hente på slutten av dagen, da den store loddtrekningen skulle finne sted, fra terrassen i leiligheten. Både Jørgen og Norman kunne sin loddtrekning, og etter en ordentlig spennende trekning var det bare å tørke svetten.

Takk til alle frivillige skanseinteresserte som hjalp til med alt tenkelig!© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".