Skansegutten.no
Hovedsiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt


Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860

Sesongens første tur til byn

Publisert: 28. mars 2009 - Tekst: Morten Lygresten


Lørdag 28. mars klokken 11.30 stilte 42 stolte skansegutter på linje utenfor brannstasjonen, og værgudene var absolutt med oss denne dagen. Årets første Grand Galla dag, og det skinte i både medaljer og sølvtrommer. Vi marsjerte ned svingene, over torget og strandkaien før vi kom til Nordnæs. Det var mange skuelystne mennesker som var ute denne flotte dagen, og de ble ikke skuffet. Skansens Bataljon viste nok en gang hvorfor vi blir kalt det stiligste buekorpset.

Da vi kom til Akvariet ble guttene delt inn pelotongvis. Alle fikk gå fritt rundt å se på alt det spennende som finnes i akvariene. Klokken 14.00 var det tid for mating av krokodiller, noe guttene synes både var skummelt og gøy på samme tid. Etter dette ble det vist en 3D film i kinosalen, hvor det deretter ble servert boller og brus til alle.

Presis klokken 14.45 stilte korpset opp utenfor Akvariet, klar for å marsjere tilbake til Skansen. På veien måtte vi en liten tropp fra Nordnæs Bataillon som ville hilse på oss. Dagen ble avsluttet på Skansen med parade for fanen klokken 15.30.

Kanon innsats gutter! Vel møtt neste lørdag.


© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".