Skansegutten.no
Hovedsiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt


Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860

Gratis is og nytt byfjellskart


Publisert: 24. august 2009
Tekst og foto: Sjef 1984 Eirik Hagesæter

Ordfører Gunnar Bakke fikk overrakt det første eksemplaret av det nye kartet ved en høytidelig seremoni på Brushytten søndag 23. august. Kartet viser lokale stedsnavn og turstier på byfjellene.

- De syv fjell har vært selve fundamentet i byvåpenet vårt helt fra 1292, sa ordføreren. Han la til at han under møtet med byens nye studenter tidligere i måneden har han reklamert ivrig for Byfjellene. Selv kjenner han dem godt fra sin ungdom da han drev med orientering.

- Det var da jeg lærte hvor viktig kart var når man skulle orientere seg på nye stier, sa han.  

Kartet er blitt til gjennom et samarbeid mellom Sparebanken Vest, Bergen Turlag, Bergens Skog- og Træplantningsselskap og Bodoni Forlag. Sverre Mo har tegnet kartet og Dag Sletten har vært navnekonsulent.

- Vi regner med at det finnes flere fine turløyper på byfjellene som ikke er kommet med i kartet, men det håper vi å få med i senere opplag, sa direktør i Bodoni Forlag, Bjarte Hordnes, som dermed oppfordrer turglade bergensere til å komme med tilbakemeldinger.

- Kundene våre har lenge etterspurt turkart, og vi er svært glade initiativet fra Sparebanken, sier Brushyttesjef Holger Hagesæter.

- Selv om hytten er lett å finne åpner det for langt større bruke av de flotte naturområdet både på Midtfjellet og de øvrige av byens fjell, fortsetter han. Med tiden vil kartene forhåpentligvis også komme som oppslag rundt om på de syv fjell.

Gerd Monssen og Perny Soltvedt er ivrige brukere av våre nære turmuligheter og gledet seg over både kartet og bevertningen på Brushytten denne søndagen.

- I morgen skal vi på løvstakken, kommenterer de mens de studerer kartet med ordfører Gunnar Bakke.

 
© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".