Skansegutten.no
Hovedsiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt


Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860

Skansen på frimerke


Publisert: 15. september 2009
Tekst og foto: Sjef 1984 Eirik HagesæterMørket senker seg over Skansen. Bak Fløyfjellet stiger månen opp på den kalde klare vinterhimmelen. Vår hoff-fotograf Eirik Hagesæter tenner alle lysene i brannstasjonen og gjør klart for fotografering.

Fotoseansen utspant seg en februardag i 1992. Skansen er et yndet sted for nattfotografering og Eirik er nok ikke den eneste som har foreviget brannstasjonen. 17 år senere får Per Arne Dale ved Sentrum postkontor se bildet. Han har allerede fått laget frimerke med motiv av den gamle hovedbrannstasjonen.

Nå er det brannstasjonen på Skansen sin tur å bli brevporto. 1000 frimerker er trykket opp og er kun å få kjøpt på postkontoret i Exhibition og på Postens nettsider. Senere i vinter kommer det tredje frimerket i serien. På frimerkets dag 16. november lanseres frimerket med Sandviken Brannstasjon som motiv.

Frimerket fra Skansen blir lagt ut for salg tirsdag 15. september og blir forhåpentligvis en godbit for samlere og skansegutter!


 
© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".