Skansegutten.no
Hovedsiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
KontaktVerdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860

Gøy på Juletrefesten

Publisert: 21. januar 2009
Tekst : 4. løytnant Morten Lygresten
Foto og Internett : Lars Petter JørgensenThis text will be replaced


Da var Skansens Bataljons juletrefest over for denne gang. Hele 95 stykker hadde møtt opp i Gimle Forsamlingslokale for å ta del i festivitasen. Klokken 17.00 kunne det høres skansetromming over hele byn, og som mange da skjønte var det et signal på at dørene var åpnet. Når alle hadde funnet seg en plass ved de røde og grønnkledde bordene, begynte showet med en forrykende åpning ved presentasjon av Rådet.

Ole Ivars på Juletrefesten
Etter at Rådet var presentert, ble det satt på julemusikk og maten ble servert. Spenningen var stor da konkurransene meldte seg, både ballongsprekking, sjokolade ”graving og mye mer. Etter lekene var ferdig, ble det mye latter da årets ”Skanse-rockers” ble introdusert. Årets band/artiser var: Ole Ivars med ”nei så tjukk du har blitt”, Dr.bombay med ”Calcutta” og Knudsen og Ludviksen med ”det er en grevling i taket”.

Mye latter og moro
Etter mye latter og humring ble loddtrekingnen satt i gang. Både store og små premier hadde funnet veien fram til premiebordet i år, og jeg tror gleden var like stor selv om man ikke vant de største premiene. Det ble ikke mindre glede av at nissen gjorde sin entre. Han hadde med seg mye snop i posene til alle snille skansegutter og skansesøstre.

Etter at sjefen hadde takket for seg, ble det ryddet på plass og underoffisersvalget ble startet.

Og med det var juletrefesten over for denne gang folkens! Til slutt vil jeg benytte anledningen til å takke alle og enhver som var tilstede i løpet av dagen og/eller hjalp til med avviklingen av arrangementet! Tusen takk! Dette hadde ikke gått uten hjelpen deres!

Jeg gleder meg allerede til neste år, velkommen skal du være!© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".