Skansegutten.no
Hovedsiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt


Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860

Brøytet snø i flere timer


Publisert: 5. mars 2010
Tekst & foto: Eirik Hagesæter

Spreke skansegutter vasset i snø til livet i timesvis. Snøfallet denne vinteren har vært ekstremt, og på taket av Brushytten har det lagt seg et lag snø på over en meter. Men Kenneth Mundal, Stian Hofstad og Tom Halland Kristiansen brettet opp ermene og gikk løs på massene.

-Stian kom ut litt, roper Kenneth fra hyttetaket. Ut kommer Stian og rett over døren står røveren på taket klar med en skuffe med snø. Noen gutter blir aldri gamle, og Kenneth er en av dem.

Som en lek brøytes meter for meter av taket, mens middagen putrer inne i hytten. På menyen denne torsdagen står hot-dog med alt på, og kaffe med Kvikk-Lunsj til dessert. Til tross for at det er stjerneklart og hvitt rundt oss på alle kanter kjemper ikke guttene bare mot snømassene. Solen er borte fra Midtfjellet allerede da vi ankommer, og gradvis går dag over til kveld. Middag får være middag og ingen vil gi seg før taket er tatt. Da får det heller våge seg om pølsene sprekker. Da de noen timer senere er ferdige er det svart på alle kanter.

Med mildvær og regn i vente var det rett og slett fare for at taket ikke skulle klare vekten av snø og vann. Heldigvis fikk vi gjort jobben mens snøen ennå var relativt tørr og lett.

Pølsegryten ble raskt tømt. De fleste fikk varmen tilbake på en kopp kaffe. Kenneth derimot gikk rundt på sokkelesten og lurte på hvordan han kunne tørke og varme tærne før hjemturen. Han satte tydelige spor etter seg på skiferhellene.

Alarmen ble koblet inn igjen, vi måkte oss ut døren og la hytten bak oss for denne gang. Nå omgitt av en vegg av snø, som kanskje ikke er borte før 17. mai.

Nedfarten  var kanskje mer spennende enn vi likte. Selv om vi er lommekjent var det ikke lett å styre unna de største kulene i bekmørket. Men vi kom helskinnet ned, og fikk bekreftet gamle ski med gammel skismøring tross alt går fortere enn Kenneth sin kjelke! 

 
© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".