Skansegutten.no
Hovedsiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt


Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860

Byens beste
gutter

Publisert: 17. mai 2010
Tekst: 2. kompanisjef Morten Lygresten
Foto: Jannicke Alvær & Eirik Hagesæter

Da var Buekorpsenes Dag vel gjennomført. Nok en gang viste vi Bergens befolkning hvilket buekorps som er stiligst.

Dagen startet klokken 10.00, da offiserer og slagere møtte på Skansen. Det var klart for de inledende rundene i slager og fanebærer konkurransen. Værgudene var absolutt med oss, det var godt og varmt i luften. Wesselengens fikk merke dette godt, da en offiser deiset i bakken på grunn av heten. Heldigvis var han kjapp på beina igjen.

Etter at morgenarrangementet var over marsjerte vi tilbake til Skansen, hvor vi kunne forsyne oss med pøler og brus. Klokken 13.00 begynte resten av skanseguttene å komme. Forventningene var stor til både korps og gamlekargjeng. Det er da gledelig å melde at over 60 aktive og over 100 gamlekarer hadde tatt turen til Skansen i finværet. Dette rører et skansehjerte.

Da sjefen hadde informert om dagen, kom de stolte gamlekarene marsjerene opp på Skansen, og det var gledelig for oss aktive å se at så mange tidligere medlemmer på linje. Og de 42 gamle slagerene slo godt i fra seg! Sammen marsjerte vi til Koengen, hvor vi skulle møte de andre buekorpsene.

Etter litt venting på Koengen var det klart for marsjering gjennom sentrum til Torvallmeningen. Her ble verdens beste buekorpsslager og fanebærer kåret. Da det ikke ble Skansens, er det gledelig at det var våre allianse korps som stakk av med seirene. Sydnæs sin tamburmajor Tom Alexander Klementsen ble beste slager og Jørgen Ruus fra Sandvikens ble beste fanebærer. Gratulerer så mye til dem!

Da vi marsjerte tilbake til Skansen var vi nok litt av et syn. De aktive og gamlekarene samlet en felles slagergjeng. Bedre tromming må du lete lenge etter! Dagen ble avsluttet med parade for fanene klokken 18.00.

Fantastisk innsats gutter, yngre som eldre! 

 
© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".