Skansegutten.no
Hovedsiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt


Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860


Publisert: 22. mai 2010
Tekst: 2. kompanisjef Morten Lygresten
Foto: Pål Fie Mathiesen

- Nå er jubileumsfeiringen i gang! Da klokken var 11.00 begynte de første soldatene å komme opp på Skansen, og ikke mer enn en halvtime senere var hele bataljonen oppstilt utenfor Skansen Brannstasjon. 46 staute Skansegutter hadde møtt opp selv om det var tett tåke og regn i luften. Da sjefen hadde informert hvordan dagen skulle foregå ble det marsjert bort til bautaen hvor alle soldatene dannet en "stjerne" (som kjent fra fellesoppvisingen med SSS-Alliansen). Det ble sagt at det var en av de beste formasjonene på mange år. Da korpset var stilt opp igjen ble det marsjert ned til Fløibanen hvor banen ble tatt opp til Fløien. Da alle var vel i havn på Fløyen ble det stilt opp og "Stjernen" ble vist til alle forbipasserende turister.

- Turen gikk så opp til Brushytten hvor varme boller, brus samt hotdogs ventet på oss. Underholding var også på programmet, og den kjente bergensduoen "Guttene" hadde tatt turen opp til Brushytten for å lage litt show. Det ble sunget mange kjente og kjære bergenssanger pluss at "Guttene" hadde laget en egen sang i anledning "Skansens Bataljon 150år". Sangen falt i veldig god smak hos guttene og foreldrene, samt andre besøkende. Etter sang og moro var det tid for leker og konkurranser utenfor Brushytten. Det ble arrangert både potetløp, rockeringkonkurranse, tautrekking og hoppetaukonkurranse. Det var stort da offiserene bestemte seg for å konkurrere mot hverandre i hoppetau. Da gikk det vilt for seg skal jeg si dere! Etter en del om og men var det sjefen og 2.kompanisjefen som stod igjen i finalen, men desverre måtte 2.kompen legge seg flat for sjefens "hoppetauskills" og sjefen ble da kåret som vinner. Da alt var ryddet opp satte Skansen kursen ned mot Fløibanen. Da vi hadde ankommet nedre Fløibanestasjon ble det stilt opp igjen etterfulgt av en tur i strøket før dagen ble avsluttet med parade for fanen.

- Sjefen kunne også annonsere at visst korpset stilte 90 mann den 29.mai skulle sjef og 1.komp farge håret i Skansefarger

- Nå er Skansens Bataljon's 150års jubileum startet og vi gleder oss til fortsettelsen den 29.mai hvor Skansens Bataljon vil feire jubileumet.

 

 
© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".