Skansegutten.no
Hovedsiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt


Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860

Fellesoppvisningen

SSS-alliansen 8. mai 2010


Publisert: 10. mai 2010
Tekst: 2. kompanisjef Morten Lygresten


Lørdag 8. mai ble den tradisjonsrike fellesoppvisningen i SSS-alliansen avholdt. Klokken 13.00 presis stilte 54 stolte skansegutter på linje. Vi brukte litt tid på å sjekke over uniformene før vi marsjerte ned til sentrum. Med sjef og adjutant i front marsjerte vi ned til Vetrilidsallmening, hvor Sandvikens som vanlig møtte oss. Sammen marsjerte vi til Tårnplass hvor vi traff Sydnæs. Etter at sjefene hadde snakket sammen marsjerte alle korpsene sammen gjennom sentrum og opp skansesvingene. Her ble det selvsagt slagerkonk! Man kan trygt si at den første slagerkonk’en ble dominert av skanseguttene, mens den andre var litt mer jevn. Men alt i alt var skanseslagerne aller best.

Værgudene var absolutt med oss denne dagen, solen skinte og alle smilte. Vel oppe på Skansen ble det en ”vannpause” for de aktive. Videre opp i Fjellveien ble det servert deilige bagetter med ost og skinke. Da alle var god og mette forsatte turen mot Mulebanen. Som vanlig fikk guttene tøyse litt på veien. Etter en liten stund ankom vi Mulebanen og det var klart for årets oppvisninger. Rekkefølgen ble som følger: Sydnæs, Sandvikens og Skansen sist. Med taktfast marsjering og kommandering var det ingen tvil om hvilket korps som var best i eksersis, nemlig Skansens! Etter oppvisningene ble det felles faneparade, før korpsene marsjerte hver til sitt.

Skanseguttene marsjerte tilbake til Skansen hvor dagen ble avsluttet med parade for fanen klokken 18.10.

Vi i Rådet er kjempe stolte over hvor flink alle var og vi gleder oss allerede til neste år. Men nå skal vi glede oss til de andre store dagene i mai, først Buekorpsenes Dag førstkommende lørdag!


 


 
© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".