Skansegutten.no
Hovedsiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt


Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860

Juletrefest


Publisert: 18. januar
Tekst: 2. kompanisjef Morten Lygresten- Foto: Jannicke Alvær

Da var dagen som alle gleder seg til kommet, nemlig Skansens Bataljons tradisjonsrike juletrefest. Offiserene har i lang tid planlagt denne store dagen, og på slaget 17.00 åpnet dørene til Gimle Forsamlingslokaler. Vel inne i lokalet ble alle møtt med varme og julemusikk. Da alle hadde funnet seg en plass rundt de rød og grønn kledde bordene var festen i gang!

2. kompanisjef Morten Lygresten fikk æren av å ønske alle velkommen og introdusere årets sjef; Jørgen Fie Padøy Mathiesen. Da sjefen deretter fikk ordet, ble alle offiserene presentert etter rang. Så fremførte offiserene ”Skansemarsjen” med sine vakre stemmer. Dette ble møtt med jubel og applaus fra alle gjestene. Videre ble programmet for kvelden lagt frem.

Pølse, kaker og brus slo som alltid godt an hos de minste. Og de voksne fikk selvsagt kaffe og kaker. I år hadde offiserene også slått til med litt underholdning til maten med sketsjen ”Sjefen viser hvordan man ikke spiser grøt”. Senere ble det leker, som inneholdt alt fra eple-i-skål-med-vann leken og stolleken. Som vanlig veldig populært hos barna. Og så var det klart for de legendariske ”Skanserockers”. Åpningsnummeret i år var ”I Got A Feeling” med Black Eyed Peas, hvor man kunne se at noen hadde lekt seg litt for mye brunkrem og hårgele. De musikalske offiserene avsluttet med et kjempe nummer fra Wig Wam. Latterkulene satt løst når både sjef og 2. løytnant bokstavelig talt kom opp fra scenegulvet.

Etter at ”Skanserockers” hadde forlatt scenen informerte sjefen litt om hva som skal skje i sesongen vi har fremfor oss. Det vil bli en stor jubileumssesong med mye moro med blant annet en tur til Bø i Telemark i sommer. Det blir også fotballtur til by i Europa i vinterferien 2011, så det er bare å glede seg.

Men ingen juletrefest uten… Ja, offiserene hadde fått tak i sjefen over alle sjefer på en skurret linje fra Nordpolen. Og selvfølgelig tok julenissen turen ned igjen for å hilse på alle skansevennene sine. Han var som vanlig veldig grei og delte ut snopeposer i massevis.

Og med det var årets juletrefest over for denne gang. Takk til alle som har hjulpet oss med lage en skikkelig juletrefest. Og ikke minst, takk til alle som kom.

Vi gleder oss allerede til neste år!


 
© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".