Skansegutten.no
Hovedsiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt


Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860

Skansegutten
har reist seg

Publisert: 18. mars 2010
Tekst & foto: Eirik Hagesæter

Helt siden desember 2006 har Skansegutten ligget på sofaen. Et par ganger har noen ristet liv i det, fått det opp i sittende stilling, men aldri på beina. Før nå. Nå er det oppe og går. Marsjerer i stram giv akt!

I flere måneder nå har Erlend Liisberg og Lars Petter Jørgensen jobbet intens for å få ut et nytt nummer av medlemsbladet ”Skansegutten”. Og de har klart det. Med god hjelp fra Morten Lygresten og resten av rådet er det blitt et jubileumsnummer av den gode gamle sorten. Bladet er på hele 40 sider, alle i farger. Det er utvilsomt en av de største utgavene som noensinne har blitt gitt ut.

Flere ganger de siste årene har man begynt å lage medlemsbladet, uten at man har klart å komme i mål. Dermed er det blitt skrevet artikler som aldri er blitt publisert. Før nå. Redaksjonen har valgt å ta med disse, til tross for at de kanskje omhandler ting som har funnet sted noe tilbake i tid. Men for å unngå at disse går rett i glemmeboken har man valgt å ta de med i denne utgaven.

Bladet kommer fra trykkeriet denne uken og blir delt ut til guttene når de kommer tilbake fra Haakonsvern lørdag 20. mars. Medlemmer i Skanseguttenes Forening kan få bladet på Skansen samme ettermiddag om de ikke klarer å vente til det ligger i postkassen. Andre som ønsker et nummer kan ta kontakt med Erlend eller Lars Petter.

Så håper vi at alle våre medhjelpere, journalister og fotografer, fortsetter å dokumentere, kommentere og formidle synspunkter slik at vi kan holde Skansgutten i stram giv akt, marsjerende hele året i mange år fremover.

Skansegutten nr. 1, mars 2010 - 54. årgang

Skansegutten's nye redaksjon består av redaktør Erlend Liisberg, 2. kompanisjef Morten Lygresten, Eirik Hagesæter og Lars Petter Jørgensen

Eirik Hagesæter har nok en gang bidratt med en fantastisk layout. Denne utgaven består av 40 fargesider med masse gode bilder og tekst. Redaksjonen føler vi nok en gang kan presentere et morsomt og interessant medlemsblad.

Bladet blir delt ut til korpsets medlemmer lørdag 20. mars. I tillegg blir bladet sendt gamlekarene i Skanseguttenes Forening, resten av byens buekorps og gamlekarforeninger, samarbeidspartnere, en rekke bedrifter og andre interesserte.

Skansegutten blir også tilgjengelig for nedlastning på nettsidene om kort tid.

 


 

 
© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".