Skansegutten.no
Hovedsiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt


Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860


BESTE OFFISER 2011


Publisert 18. juli 2011 - Tekst: Sjef Jørgen F.P. Mathiesen - Foto: Lars Petter Jørgensen

Da har vi kommet til den utmerkelsen som henger høyest for offiserene, nemlig Beste offiser.

Sesongen 2011 har vært en litt merkelig sesong offisersmessig. Jeg tror alle offiserene skjønner hva jeg mener når jeg sier dette. Det har derfor utad virket svært åpent om hvem som i år har vært Beste offiser, og spekulasjonene og gjetningene har som vanlig vært mange blant offiserene de siste ukene. For meg har det imidlertid forholdsvis lenge stått mellom to personer:

Den ene av disse er en person som i løpet av de siste årene har opparbeidet seg en enorm respekt fra meg. Hans meninger og holdninger viser at han er en person med hodet på rett plass. Selv om vedkommende har hatt et voldsomt press på seg, både fra korpset, men spesielt utenfra, har han prioritert på en måte som han føler er riktig, og som han kan stå for 100%. En slik person er en voldsomt positiv ressurs for korpset, og en person som jeg med stolthet kan presentere som en venn av meg privat. Han var også hoveddrivkraften bak oppussingen av tårnet, og han har også ansvaret for at fanegarden vår er så stilig som den er.

Den andre personen er en person som nok vil komme overraskende på noen. Han har et meget bra oppmøte, men det legges ikke alltid merke til, da han ikke er den som må stikke seg frem mest hver gang. På tross av både alder og rang, er han den personen i Rådet som har gjort mest rådsarbeid det siste året.

Som nevnt har sesongen i år vært rar for offiserene. I den forbindelsen er et sitat fra en annen offiser meget betegnende for Beste offisers betydning i år. Sitat går som følger: "Han er den personen som holder Rådet samlet".

Beste offiser kommer alltid smilende på Skansen, med glimt i øyet, og et artig ordspill på lur. I løpet av hans 6 år i korpset, hvorav to i Rådet har jeg til gode å se han sur en eneste gang.

Hans holdninger og meninger er noe jeg har stor respekt for, og han vil forhåpentligvis bidra til at Skansens Bataljon blir enda bedre i mange år fremover.

Innad i Rådet er han kjent som sekretær, økonomiansvarlig og infosjef. Utad er han oftest omtalt som sjefens høyre hånd.

Det er med stolthet og glede jeg kan avsløre at Beste offiser 2011 er: Adjutant Johan Cruys Magnus© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".