Skansegutten.no
Hovedsiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt


Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860

29. mai 2011
Fellesutmarsj SSS-alliansen

Publisert 7. juni 2011 - Tekst: Adjutant Johan Cruys Magnus

Klokken 11.30 presis stilte omlag 45 Skansegutter opp på Skansen, og å ventet på at Sandvikens og Sydnæs' bataljoner skulle komme opp og møte oss. Det var nemlig klart for SSS-alliansens fellesutmarsj, populært kalt «Idrettsdagen». Sandvikens sjef holdt en kort velkomsttale, før bataljonene marsjerte oppover mot Skansemyren.

Det ble gjennomført slagerkonk i den øverste svingen som Skansens selvfølgelig vant. Da den var ferdig marsjerte vi opp til Skansemyren der alle skiftet fra uniform til treningstøy.

Aktivitetene som ble gjennomført var tradisjonen tro løping, ballkast og lengdehopp. Når alle hadde gjort hver øvelse en gang, var det tid for fotballkampene. 1. kompani i Skansens vant soldatfotballen etter en imponerende seiersrekke, mens offiserene tapte ufortjent mot Sydnæs'.

Etter kampene var det på tide med tilbaketuren. Da vi var kommet ned på Skansen var det utdeling av diplomer til de som vant de respektive øvelsene. I år hadde sjefene i de tre korpsene kjøpt inn vandrepokaler, som skal deles ut i mange år framover. Skansens dro som nevnt inn pokalen for soldatfotballen, i tillegg til den største pokalen, «2011-sjefenes pokal til beste korps i idrett»

Etter at vinnerne var utropt, ble dagen avsluttet med felles parade for fanene.© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".