Skansegutten.no
Hovedsiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt


Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860

Juletrefesten 2011


Publisert: 25. januar 2011 kl. 22.17
Tekst: Adjutant Johan Cruys Magnus

- Juletrefesten i år var stilt store forventninger til, og stemningen var stor da dørene på Gimle Forsamlingslokale ble åpnet lørdag 15. januar klokken 17.00. Først ble sjefen presentert, og det var ingen andre en selveste Jørgen Fie Padøy Mathiesen som kom spradende opp på scenen for andre året på rad. Rett etter det presenterte sjefen Rådet 2011 på en litt utradisjonell måte, som tok publikum med storm.

Etter at Rådet hadde danset seg av scenen, var det romlingen fra sultne mager som duret i salen. Offiserene var raskt på plass med pølser og brus til barna, og kaffe og kaker til de voksne. Nok en gang viste foreldregruppen kokekunst Eivind Hellstrøm verdig, og det er ingen tvil om at maten falt i smak både blant små og store. Skanseguttene skulle også få utløp for sin lekne side, og leker var det nok av. Den første leken som ble gjennomført var «eple-i-vann-leken», og populær som den er, ble den tatt to ganger på rad. Deretter var det tid for «sjokolade-i-mel-leken», og selv med penklærne på ofret guttene alt for å vinne. Loddtrekningen var like spennende som alltid, og ekstatiske juletrefestdeltakere forlot festen med fantastiske premier.

Skanserockers er alltid juletrefestens høydepunkt, og det var det i år også. Første sang ut var «Written in the stars», og man kan trygt si at dansetrinnene som ble fremført aldri har blitt sett på en scene før. Deretter var det de fire aldrende medlemmene i Kiss som dukket opp, og fremførte «Crazy Nights» til stor applaus. Man kunne nesten få inntrykk at Kiss var tilbake i sine glansdager, med hopp og sprett, løping og skliing til den store gullmedaljen. Avslutningsvis dukket Madcon opp, og fremførte sin hit «Glow». Guttene leverte varene, og hele salen, inkludert resten av artistene bidro med både dans og sang.

Nissen pleier alltid å komme på besøk, og tror dere ikke at han møtte opp denne gangen også. Alle var like spent på om nissen hadde med seg noe til de fremmøte. Nissefar skuffer aldri, ei heller denne dagen, og han delte rundhåndet ut godteposer til alle som ønsket det.

Da klokken nærmet seg 19.30 takket årets konferansierer Anders og Morten for dagen, og både store og små virket enige om at dette hadde vært en kjempekjekk kveld.

Etter avsluttet juletrefest, ble det avholdt underoffisersvalg for sesongen 2011.
© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".