Skansegutten.no
Hovedsiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt


Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860

4. juni 2011
VANNKANTEN & PEPPES

Publisert 7. juni 2011 - Tekst: Adjutant Johan Cruys Magnus


Bilder? Send til skansefoto@gmail.com

Klokken 12.00 møtte ca 50 gutter på Skansen sivilt antrukket. Vi skulle nemlig benytte gaven vi fikk fra foreldregruppen til jubileet ifjor; Tur på Vannkantet og Peppes'.

Vi trasket fra Skansen og ned til Vetrlidsalmenning, hvor bussen ventet. Det var ingen mindre enn Sydnæsgamlekar Henning Spjeld som kjørte bussen. Han hadde til og med pyntet seg for anledningen, og hadde på seg jubileumsmedaljen fra ifjor. Stilfullt!

Bussen kjørte ut til Vannkanten, og alle gikk av og opp i foajeen, hvor en av badevaktene informerte om badelandets regler. Deretter var det førstemann i dusjen. Vi badet og koste oss i ca. én og halv time, og da var alle blitt sultne. Heldigvis var det tid for pizza, og Peppes' sto klar med maten idet guttene kom ut av garderobene. Alle spiste til de var sprengmett. Rett over klokken 16.00 var Henning tilbake med bussen, og vi startet på hjemreisen. Akkompagnert av flott musikk fra bussens stereoanlegg, brøt skanseguttene ut i allsang, og de vakre toner rørte ethvert hjerte.Nevnte noen neste års Idol?

Dagen ble avsluttet ved ankomst Vetrlidsalmenningen, omtrent klokken 16.30© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".