Skansegutten.no
Hovedsiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt


Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860

Sol, masse folk
og vaktlag i uniform


Publisert: 23. februar 2012 - Tekst & foto: Jan-Frode Grønvigh

Søndag 22. april bestod vaktlaget på Brushytten av gamlekarene Jan-Frode Grønvigh, Jon Tangen og Paal Kvinge. Sammen med korpset sjef og to andre offiserer gledet de fjellglade bergensere (og andre) med rykende varme skillingsboller, buljong og mye annet godt.

Deres rapport har nå funnet veien til Skansegutten.no. Og vi oppfordrer samtidig alle andre vaktlag til å gjøre det samme - send oss en liten tekst og et bilde hver søndag. Så kan også våre besøkende få en smakebit av alt det gode arbeidet som legges ned i vår kjære Brushytten.Verdens tøffeste "Brushyttevakt uniform"

Vaktlaget sto klare i Promsgaten kl.10 og ventet på Fløibanen som ved alle tidligere vakter. Det var avtalt med sjefen, Morten Lygresten Sivertsen, at han skulle stille fra Rådet denne søndagen, samt to offiserer litt senere på dagen. Og en bedre vakt skal man lete lenge etter.

Ikke bare sto Morten på som en helt (som en Skansegutt alltid gjør), men han stillte også i full uniform. Bra initiativ. Det er nok mange som har lurt på hvem som eier hytten, men nå var det ingen tvil. Her sto jo sjefen for verdens stiligste buekorps i salgsboden. Dette var en glimrende måte å fronte både Skansens Bataljon og Brushytten. Hvem vet, kanskje en kjuagutt eller to fant dette veldig tøft, og at man få vervet noen nye medlemmer på denne måten.

Der var nok av besøkende denne dagen, og omsetningen kan vi være veldig godt fornøyd med.

På slutten av dagen kom det også ekstrahjelp i form av 2.kompanisjef Anders G.Pedersen og 2.faneoffiser Jørgen Winther Olsen. Rådsmedlemmene tok seg av stenging av hytten da vi måtte av gårde rett før kl.16. Om det ble avsunget ”No går de gamle hjem…” like etter vi var gått vites ikke, men vaktlaget takker uansett for kjempebra innsats og topp tiltak med å stille i uniform. Bra reklame for korpset.


Stor skansehilsen fra vaktlaget

Jaffa - Jon Tangen - Paal Kvinge
© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".