Grasrotandelen">
Skansegutten.no
Hovedsiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt


Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860

SKANSENS FÅR MINST

Publisert 7. januar 2012 - Tekst: Eirik Hagesæter


Hender det at du leverer inn en lottokupong? Da kan du samtidig sørge for inntekter til korpset. Uten at det reduserer dine vinnersjanser.

Norsk Tipping er eid av det norske folk, og hele overskuddet går til gode samfunnsformål. Gjennom den såkalte Grasrotordningen kan du være med å bestemme hvem som skal få litt av pengene. Guttene på Skansen håper selvsagt at du vil velge buekorpset deres som mottaker av Grasrotandelen. Da vil fem prosent av det du spiller for bli øremerket Skansens Bataljon, uten at verken dine vinnersjanser minker eller at din lottokupong blir dyrere.

Siden ordningen startet for noen år siden har Skanseguttene fått 23 627 kr. I 2011 var beløpet beskjedne 6 892 kr av 41 registrerte givere. Til sammenligning har 129 spillere bidratt til at Mathismarkens Bataljon bare i 2011 har fått 103 859 kr. De troner øverst på inntektslisten over de av buekorpsene som er registrert som mottakere i Frivillighetsregisteret. Årsaken kan selvsagt være at skanseguttene ikke gambler like mye som de gjør i matta, men mer sannsynlig er det at vi på Skansen ikke har vært flinke nok til å knytte en Grasrotmottaker til spillkortene våre hos Norsk Tipping.

Av alle Norsk Tippings spillere over hele landet, har nå rundt 40 % valgt å knytte seg til en grasrotmottaker. Den prosentvise deltakelsen i Grasrotandelen varierer fra fylke til fylke og kommune til kommune. I Hordaland fylke har hele 55 % av alle Norsk Tippings spillere nå valgt seg en grasrotmottaker. Og i Bergen er tilsvarende tall 50 %. Med andre ord har bergenserne vært flinkere til å knytte sine spill til en Grasrotmottaker enn spillere i resten av landet. Men fortsatt er det mye å gå på. Statistisk sett har bare annenhver gamlekar eller forelder på Skansen lagt til en Grasrotmottaker til sitt spillkort. Og av de har under 50 personer valgt Skansens Bataljon som mottaker.

Dersom du ønsker å gi din Grasrotstøtte til Skansens Bataljon kan du gjøre det på flere måter.

  • Hos kommisjonæren neste gang du spiller.
  • Dersom ditt mobilnummer er registrert på ditt kundeforhold hos Norsk Tipping kan du sende SMS til 2020. Skriv: ”Grasrotandelen 994529242” (ikke ta med anførselstegn. Nummeret er korpsets organisasjonsnummer). Tjenesten er gratis.
  • På nettsidene til norsk-tipping.no og grasrotandelen.no.

    Du kan når som helst endre mottaker av Grasrotandel.© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".