Skansegutten.no
Hovedsiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt


Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860


Publisert: 28. januar 2012 - Tekst: Lars Petter Jørgensen

Print Friendly and PDF

På denne siden har vi samlet noen spørsmål som gjerne foreldre ønsker svar på ang. turen til Nederland i juni. Husk at du alltid kan stille dine spørsmål til turkomiteen ved å bruke e-post eller ved å ringe en av oss direkte. Du finner våre telefonumre på samlesiden til Nederland 2012.


Er det trygt å sende vår gutt til Nederland med Skansens Bataljon?
JA! Turkomiteen består av fem voksne gamlekarer, som har lang erfaring både som aktive offiserer i Skansens Bataljon og som gamlekarer i Skanseguttenes Forening. Alle har tidligere deltatt på utenlandsturer i Skansens Bataljons regi, og flere har også vært med som turledere. Deltagerne vil bli ivaretatt på alle beste måte, og foreldre og aktive vil få en egen kontaktperson blant turlederne når vi er i Nederland.

Hvor skal vi bo?
Skansens Bataljon skal bo i den lille byen Soest, som ligger ca. en time sør-øst for Amsterdam. 2 I Soest skal vi bo på hostellet StayOkay, som i disse dager er under total renovering. Vi kommer altså til nyoppussete og moderne rom. I umiddelbar nærhet finnes det flere idrettsbaner og fine turområder. Representanter fra turkomiteen besøkte området i januar 2012, og stedet var virkelig flott. Hostellet ligger litt i utkanten av byen og det er et rolig område med lite trafikk. Dette er sted vi er sikker på at skanseguttene vil trives.

Hva skal vi gjøre på?
Turkomiteen og Rådet lager et spennende program for hver dag, som blant annet inneholder besøk i Nederlands største fornøyelsespark og dyrebark. Det blir også dagstur til Amsterdam med kanalbåttur. I tillegg blir det lagt opp til en aktivitetsdag på bostedet. Et endelig program vil være klart i god tid før avreise.

Kan foreldre eller søsken delta på turen?
Turkomiteen har ikke laget et eget opplegg for andre enn aktive skansegutter. Men det er selvfølgelig ingenting i veien for at foreldre/familie bestiller og arrangerer sin egen tur i samme tidsrom.

Hvordan kommer vi oss til de forskjellige stedene?

Vi vil benytte oss av innleide busser som kjører oss fra Soest til de forskjellige attraksjonene vi skal besøke. Turkomiteen kjørte strekningene i januar 2012, og alt ligger innenfor 1 times kjøretur fra Soest.

Er det dyrt å delta?
Nei! Aktive skansegutter tilbys en opplevelsestur til sterkt rabattert pris. Prisen som er kroner 1200,- inkludererer alt; fly, opphold, måltider, busser, inngangsbilletter osv. Vi har valgt og ikke å sitte en grense ang. lommepenger. , men som et råd kan vi si at kr. 500,- skal holde lenge. Turkomiteen kan være behjelpelig med å ta vare på lommepengene under reisen hvis dette er ønskelig.

© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".