Skansegutten.no
Hovedsiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt


Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860

Nettredaktøren tar ordet
Offiser i Skansens Bataljon


Publisert: 25. august 2012 - Tekst & foto: Lars Petter Jørgensen

Offisersvalget står for døren, og i denne anledning ønsker jeg å dele mine betraktninger om det å være offiser i verdens desidert beste buekorps. Som offiser i Skansens Bataljon tar du på deg et ansvar som det bør stå respekt av. Det er du som skal være med å lede tradisjonen videre…

Korpsets første lovtekst forteller mye; Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.  

Noen vil gjerne tenke - ja, men dette er jo Skansens Bataljon sitt ansvar». Og det er helt riktig, men hvem er det som er Skansens Bataljons ubestridte ledere? Rådet, bestående av 12 valgte offiserer og det er du og dine medoffiserer som skal sørge for at alle skansegutter får en god opplevelse av det å gå i buekorps. Som alle andre organisasjoner trenger også Skansens Bataljon dyktige ledere for å lykkes i sitt arbeid. Vi trenger entusiastiske gutter som er villige til å bruke mye av sin fritid på Skansens Bataljon. Gutter som har et ønske om å løfte Skansens Bataljon til nye høyder, og samtidig har en forståelse for at dette krever mye hardt arbeid. Men for at en offiser skal klare dette er det også viktig at han selv synes det er kjekt å være skansegutt, en god offiser må nemlig være stolt over å få lov til å lede tradisjonen videre. En god offiser skal bære sin uniform med stolthet, og på den måten oppnå respekt og tillitt hos de yngre skansegutter. Husk at du som offiser er et forbilde for de menige, og det er viktig at du er dette ansvaret bevisst.

Undertegnede hadde gleden av å være offiser i fem år. Faneoffiser, fanebærer og sjef. Og jeg skal være så ærlig å si at jeg kanskje ikke helt forstod hvilken oppgave jeg hadde tatt på meg før første rådsmøte, men heldigvis traff jeg andre offiserer der som var raskt ute med å forklare meg hvilket arbeid som nå sto fremfor oss. Jeg valgte å bruke det meste av min fritid på Skansen og la raskt både fotballsko og andre fritidsaktiviteter på hyllen. Egentlig et enkelt valg for meg da jeg aldri har vært spesielt opptatt av idrett, ikke som utøver i alle fall. Misforstå meg ikke, mange dyktige offiser har hatt flere fritidsaktiviteter. Men det er viktig at du finner en ordning som gjør at rådsarbeidet ikke havner i siste rekke. Kanskje du må ofre en trening i ny og ne og kanskje du må ligge enda mer innsats ned i de dagene du har til rådighet, men ellers så har flere bevist at det er mulig å kombinere.

Det er kanskje først nå som voksen og gamlekar at jeg forstår hvor fantastisk det var å få være offiser i Skansens Bataljon. I disse årene fikk jeg mange venner som jeg har god kontakt med den dag i dag, og jeg fikk en leder erfaring jeg aldri ville vært foruten. Som offiser må du lære deg å samarbeide med andre menneske, og du vil snart forstå at det arbeidet du gjør og den innsatsen du ligger ned kan utgjøre en forskjell.

Jeg vil oppfordre alle aktive skansegutter til å stille som offiser når tiden er moden, for det er utrolig givende for dem som virkelig vil. Jeg håper at den nye sjefen får med seg 11 ivrige og dyktige offiserer sesongen 2013.

Husk at det er mange som stoler på dere. Lykke til !

 


© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".