Skansegutten.no
Hovedsiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt


Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860

Beste soldat 2003
Sjef 2013


Publisert: 20. august 2012 - Tekst & foto: Lars Petter Jørgensen

I dag mandag 20. august ble Fredrik Tveitnes valgt som sjef for Skansens Bataljon. Fredrik har en lang skansekarriere bak seg. Etter 1 år med studier i USA er han nå tilbake på Skansen, og han lover å gjøre alt i sin makt for å løfte Skansens Bataljon til nye høyder. I sin valgtale på Skansen dro han frem motivasjon som et viktig tema, han vil bruke tid på å bedre samholdet i Rådet og få offiserene til å yte det lille ekstra.

Fredrik begynte i Skansens Bataljon i 2002 sammen med sin fetter Norman Zacharriassen, som vi alle kjenner som sjefen i 2009. Det var ingen tilfeldighet at Fredrik begynte i Skansens, hans far Trygve Tveitnes var nemlig skansesjef i 1987.


Fredrik imponerte raskt, og stakk av med utmerkelsene "Beste nybegynner" i 2002 og "Beste soldat" i 2003. Han gikk mange år som soldat og underoffiser, før han i 2008 ble valgt inn som 4. faneoffiser. I 2009 tok han det uvanlige steget med å gå fra faneoffiser til adjutant, vi tipper at det har noe med hvem som var sjef dette året. Og det er jo ganske stilig at to nybegynnere fra samme år, marsjerer sammen helt i front 7 år etter. I 2010 og 2011 var Fredrik 2. løytnant.

Nå gjør han comeback i skanseuniform, og skal lede Skansens Bataljon sesongen 2013. Skansegutten.no stiller seg i rekken av gratulanter, og ønsker han lykke til med det viktige arbeidet han nå har fremfor seg.


De øvrige offiserer blir valgt mandag 27. august klokken 18.00. 


© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".