Skansegutten.no
Hovedsiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt


Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860

KJÆRE TYVEN

Publisert: 15. januar 2012 - Tekst: Lars Petter Jørgensen

Print Friendly and PDF

Det var med tristhet jeg mottok meldingen om at du hadde knust en rute i inngangsdøren til mitt andre hjem, Skansen Brannstasjon. Vi hadde jo gjort det så enkelt for deg, det var bare å knuse vinduet og vri rundt låsen. Så var du inne. Videre lusket du deg opp trappene til vårt lokale og skrudde ned vårt dyrebare video og lyd utstyr. Røsket med deg Playstationen og alle spillene til de aktive skanseguttene gjorde du også.

Jeg kan tenke meg at du ble sliten og kanskje litt sulten av alt arbeidet med å demontere utstyret. Det forstår jeg, for vi brukte jo også mye tid og krefter på å montere det. Men da var det vel greit for deg at korpsets offiserer hadde lagt fra seg fire pizzaer i fryseboksen. Egentlig kjøpt inn til fritidsklubben for korpsets medlemmer (les: barn i alderen 6-17 år), men er ikke det noe som heter første mann til mølla? Disse guttene har jo også gode foreldre som lager mat til dem hver eneste dag, og det har kanskje ikke du?

Men du hadde ikke trengt å ta alt med deg. Du hadde vært hjertelig velkommen til vår neste samling på Skansen, da skulle du både fått sett film og du skulle fått spist så mye pizza du bare orket. Og hvis du er en ivrig Playstation spiller, skulle du nok fått lekt deg litt med denne også.

Det er nemlig dette buekorps handler om; vi stjeler ikke fra hverandre, men vi er veldig flinke til å dele med hverandre. Vi kunne blitt dine nye kamerater, for du trenger tydeligvis noen nye som har litt bedre innvirkning på deg. Jeg tror du kunne hatt godt av å være sammen med oss, vi kunne nok hjulpet deg på riktig spor. Du kunne fått bli med oss på Brushytten også. Det er her vi hver eneste søndag jobber dugnad for å tjene penger. Blant annet for å kunne kjøpe utstyr som kan brukes i våre lokaler i Skansen Brannstasjon.

Vi kunne jo kanskje gjort noen innbrudd vi også, så hadde vi sluppet alt det frivillige arbeidet. Men heldigvis har vi gode forbilder og en samvittighet som forteller oss at dette er galt og at vi må arbeide ærlig for godene.

Jeg tviler på om vi noen gang får se dette utstyret igjen. Men jeg har et lite håp, et lite håp om at du kjenner et snev av dårlig samvittighet. Kanskje du sover dårlig om natten på grunn av dette. Jeg kan hjelpe deg… Send meg en mail på lpj@skansegutten.no eller ring/sms meg på telefon 934 26 042 og fortell meg hvor jeg kan finne tingene. Jeg lover deg full anonymitet, jeg bryr meg ikke om deg. Jeg bryr meg nemlig ikke om folk som stjeler fra barn. Eneste som betyr noe for meg er at skanseguttene kan glede seg til neste samling på Skansen..

Og hvis du er mer sulten lover jeg å spandere ferske skillingsboller og hotdogs på Brushytten på deg ut året. Men du er kanskje mest glad i frossenpizza du?


Snakkes!

Med vennlig hilsen
Lars Petter Jørgensen
Sjef 2003, Skansens Bataljon


© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".