Skansegutten.no
Hovedsiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt


Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860

VI UTFORDRER DEG


Publisert: 10. september 2012
Tekst: Lars Petter Jørgensen Foto: Skansegutten arkiv


Skansens Bataljon har alltid jobbet med å rekruttere nye medlemmer.
Nå vil Rådet gjerne ha ideer fra tidligere sjefer og offiserer!

I forbindelse med flere artikler og innlegg om offisersseminar og en ny glød på Skansen, har vi mottatt en del e-post med forslag til rekrutteringsmetoder og tiltak for å øke interessen for Skansens Bataljon. Dette gleder oss.

En av e-postene vi la spesielt merke til er fra korpsets sjef i 1964, Einar Knudsen. Han fortalte om hvordan rekrutteringsarbeidet ble gjennomført når han var sjef. Samtidig ville han også utfordre de andre sjefene og offiserene på 60 og 70-tallet å gå i huskeboken og dele sine erfaringer med dagens offiserer. Dette er et forslag vi bare må applaudere, dette kan være et viktig og kanskje helt nødvendig bidrag for at dagens offiserer skal kunne gjennomføre rekrutteringsarbeidet på en best mulig måte.

Vi velger å dra utfordringen enda lengre. Vi utfordrer herved samtlige tidligere sjefer og offiserer til å sende oss en e-post hvor de forteller om hvordan de markedsførte Skansens Bataljon i sin tid.


Noen vil kanskje tenke at deres metoder aldri vil fungere idag, da samfunnet stadig endrer seg - og at konkurransen mellom de ulike fritidstilbudene er større enn noen gang. Vi oppfordrer dere likevel til å ikke pynte på noe, vi vil vite eksakt hvordan dere fikk bergensguttene til å begynne i Skansens Bataljon. Alle forslag vil bringes videre til korpsets Råd, som allerede er startet arbeidet med å legge en slagplan for verving mot neste sesong.

Vi tror at mange tidligere aktive sjefer og offiserer kan sitte på forslag og ideer til hvordan vi kan få Skansens Bataljon tilbake der vi hører hjemme, nemlig som det ledende buekorpset i verden ! Bli med på en felles dugnad for å hjelpe dagens offiserer, det koster verken mye tid eller krefter, la oss dele alle våre erfaringer og tanker.

Utfordringen er herved gitt - gevinsten kan bli stor

Vi håper å motta mail fra deg - lpj@skansegutten.no

Skansegutten.no er også tilgjengelig
på telefon 934 26 042

 


© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".