Skansegutten.no
Hovesiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...

Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt

Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860
:.Marsjrapporter.:
Rådets rapport
- Sesongen 2010 -


Publisert 20. april 2010
8. marsjdag 25. april

- Idrettsdag SSS-alliansen

Flere bilder


Da var årets idrettsdag over for denne gang! Det var et stolt skansekorps som stilte opp med hele 47 gutter da klokken var 12.00. Det er en øking på hele 19 gutter fra fjorårets idrettsdag! Da korpset var stilt opp ble det en siste gjennomgang av uniformeringen før avmarsj.

I år ble vi stående å vente på både Sandviken og Sydnæs som først kom opp på Skansen klokken 12.45. Da sjefene hadde snakket sammen var det tid for avmarsj. Med Sydnes i spissen ble det marsjert oppover til Skansemyren. Da vi nesten var kommet helt opp var det tid for årets første slagerkonk. Det var en hard kamp mellom Skansens sine 10 slagere og Sydnæs sine 10 slagere. Sandviken falt litt av med sine 3 slagere. Det var en tett konkurranse men man kunne se at Skansen var den klare vinner når Sydnes måtte stoppe for å så begynne å slå igjen.

Da alle hadde skiftet var det tid for konkurranser i 60-meteren, ballkast og lengdehopp. Senere på dagen var det tid for soldatfotball. Jeg har aldri sett en bedre fotballturnering før i hele mitt liv! Selv om Sydnes og Sandviken kjempet hardt var det vi som stakk av med seieren.

Da alle var kommet vel ned på Skansen igjen ble det diplomutdeling hvor vi Skansegutter hevdet oss godt! Dagen ble avsluttet med felles parade for fanen.

Publisert 20. april 2010
7. marsjdag 17. april

Flere bilder


Lørdag 17. april klokken 12.00 stillte 45 stilige skansegutter på linje utenfor skansen brannstasjon. Vi begynte med å feste nye røde og grønne bånd i buene. Klokken 12.30 var korpset klar for avmarsj.

Fra Skansen gikk turen ned til Buekorpsmuseet. Det var veldig interessant for oss aktive å få se hvordan buekorpsene var før i tiden, samt å se hvor mange korps det egentlig hadde vært rundt om i landet. Det ble også bespising av baguetter og brus på buekorpsmuseet. Etter at vi var ferdig på museet gikk turen videre til Akvariet.

Alle ble mektig imponert og fasinert av den ny haitunnelen på Akvariet, denne opplevelsen kan anbefales. Ellers var det mye annet spennende å se på Akvariet, og det var tydelig at alle guttene koste seg stort.

På turen tilbake på Skansen passerte vi Fredriksberg Fort, og korpset gikk selvfølgelig i stram giv akt forbi Nordnæs Batailion sitt tilholdsted. Etter at vi var ferdig på akvariet begynnte turen hjemover. Slagerene fikk veldig lyst på en slagerkonk, men det ble ikke slik denne gangen.

På Skansen avsluttet vi med en pelotongfordeling og parade for fanen. En gøy og minnerik dag er over.Tekst: 2. kompanisjef Morten Lygresten

Publisert 13. april 2010
6. marsjdag 10. april

Flere bilder

Lørdag 10. april var det klart for sesongens 6. marsjdag. 54 skansegutter møtte opp, noe som er årsbeste.

På denne fine dagen bestemte Rådet seg for å endre litt på den tradisjonelle marsjruten, ved å ta en liten svipptur gjennom sentrum. Dette falt i god smak hos guttene.

Tilbake på Skansen med det øvd på eksersis, før dagen ble avsluttet med parade for fanen. Etterpå fikk alle de aktive is.Tekst: 2. kompanisjef Morten Lygresten

Publisert 28. mars 2010
5. marsjdag 27. mars

Flere bilder


Venter på rapport


Publisert 21.mars 2010
4. marsjdag 20. mars

Flere bilder


Lørdag 20. mars var det klart for sesongens første galladag. Turen skulle i dag gå til militærbasen Haakonsvern. Klokken 15.15 stod 48 staute skansegutter på linje.

På Haakonsvern ble det omvisning på en av de nyeste frigattene, Fridjof Nansen. Det virket som alle synes det var spennende å se hvordan disse båtene er bygd opp og hvordan de fungerer.

Etter omvisningen ble det bespisning ombord, etterfulgt av et gruppebilde ute på dekk.

Tilbake på Skansen ble dagen avsluttet med parade for fanen. Det ble også utdeling av medlemsbladet "Skansegutten", for første gang siden 2006.

Tekst: 2. kompanisjef Morten Lygresten
Publisert 15.mars 2010
3. marsjdag 13. mars

Flere bilder


Det er bare en ting om si om lørdags marsjering: strålende! Da klokken var på slaget 15.30 kunne man se 40 staute skansegutter oppstilt utenfor brannstasjonen. Man kunne kunne tydelig se at mange hadde tatt turen for å følge Brann i sesongstarten deres, samt at Hordablæsten gikk av stabelen samme dag!

Turen gikk gjennom strøket med sløyfen inkludert. Tilbake på Skansen ble det pelotongfordeling.

Etter en flott parade for fanen ble det utdelt pins og jakkenåler til alle aktive som hadde møtt opp.

Tekst: 2. kompanisjef Morten Lygresten


Publisert 27. februar 2010

2. marsjdag 27. februar

Flere bilder


Da sjefen var bortreist var det 1. kompanisjef Anders Bredvik som ledet korpset lørdag 27. februar. Den påbegynte vinterferien hadde tydelig satt sine spor i rekkene, men de fremmøte skal ha skryt for glimrende marsjering. 34 gutter hadde møtt opp for å delta på korpset 2. marsjdag sesongen 2010.

Klokken 15.30 stilte korpset opp utenfor brannstasjonen. Mye snø og lite brøyting gjorde det vanskelig for oss å stille skikkelig opp. All snøen som er kommet i uken gjorde det også vanskelig å marsjere i gaten, men som de stolte skanseguttene vi er stopper ikke dette oss. Etter en kort runde i strøket, avsluttet vi med pelotongfordeling og parade for fanen klokken 16.40.

Takk til alle som kom!Tekst: 2. kompanisjef Morten Lygresten & Adjutant Johan MagnusPublisert 22. februar 2010

1. marsjdag 20. februar

Flere bilder


Lørdag 20. februar startet årets skansesesong. Hele 53 stolte skansegutter på linje er bedre enn på flere år. Sjefen ønsket alle velkommen til jubileumssesongens første marsjdag før korpset marsjerte til Rothaugen skole for pølsefest.

Det var nok et praktfullt syn da Skansens Bataljon nok en gang innledet våren. Ved ankomst Rothaugen samlet troppene buene inn. Nå var det bare å forsyne seg med brus, pølser og kaker, laget av vår flinke foreldregruppe. Sjefen presenterte så offiserene for 2010 og informerte om den store sesongen vi har fremfor oss. Formannen i jubileumskomiteen forsatte denne tråden, og lovde alle at dette skulle bli en stor og minnerik sesong for alle skansegutter. Da maten var fordøyd og alle var godt fornøyd marsjerte korpset tilbake til Skansen. Dagen ble avsluttet med parade for fanen og utdeling av BT sitt vervebillag.

Vi gleder oss til forsettelsen...

Tekst: 2. kompanisjef Morten Lygresten & Adjutant Johan Magnus

ARKIV:
Sesongen 2009
Sesongen 2008
© 2000-2007 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".