Skansegutten.no
Hovesiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...

Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt

Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860
:.Marsjrapporter.:
2. kompanisjef Morten Lygresten presenterer...
RÅDETS RAPPORT

- Sesongen 2010 -

Publisert 5. juni 2010

16. marsjdag 5. juni

Flere bilder
5. juni stilte 40 marsjklare Skansegutter på linje utenfor vår flotte brannstasjon. Planen i dag var litt annerledes enn vanlig, vi skulle nemlig besøke Sydnæs Bataljon. Da både 1. kompanisjef og 2. løytnant var fraværende bestemte vi oss for å marsjere som et stort kompani. Faktisk et ganske stilig syn!

Som gave til Sydnæs på sin 147 års dag hadde vi en VM fotball. Tanken bak dette var at de nå kan få trent seg litt til neste idrettsdag. Ballen var selvsagt signert av deres store idoler, offiserene i Skansens Bataljon.

Tilbake på Skansen, ble dagen avsluttet med parade for fanen.
Publisert 30. mai 2010

15. marsjdag 30. mai

Flere bilder

Et noe redusert, i antall, buekorps stilte på linje på Skansen kl 1100 søndag morgen 30. mai. Ca 40 gutter, nok en gang i grand galla, gledet seg til en dag på sjø, tog og i buss. Været var det beste; sol fra nesten skyfri himmel, fin temperatur og ingen vind. En perfekt dag for tur.

...Les Holger Hagesæter sin rapport
Publisert 30. mai 2010
14. marsjdag 29. mai
- Jubileumsfeiring


Flere bilder
Film

Bildekavalkade


Lørdag 29. mai var det tid for å feire Skansens Bataljons 150-års jubileum. Dagen startet allerede klokken 9.00 med flaggheising, med offiserer i stram giv akt. Husstyret disket så opp med en nydelig frokost til offiserene, jubileumskomiteen og hovedstyret.

Klokken 11.00 stilte 70 stolte skansegutter på linje. Alle fikk utdelt vår nye jubileumsmedalje. Korpset marsjerte så ned til Grand Selskapslokaler for en skikkelig soldatfest. Her var også representanter fra de andre buekorpsene invitert.


...Les mer
Publisert 22. mai 2010
13. marsjdag 22. mai
- Bursdagsfest på Brushytten


Flere bilder

Film

- Nå er jubileumsfeiringen i gang! Da klokken var 11.00 begynte de første soldatene å komme opp på Skansen, og ikke mer enn en halvtime senere var hele bataljonen oppstilt utenfor Skansen Brannstasjon. 46 staute Skansegutter hadde møtt opp selv om det var tett tåke og regn i luften.

Da sjefen hadde informert hvordan dagen skulle foregå ble det marsjert bort til bautaen hvor alle soldatene dannet en "stjerne" (som kjent fra fellesoppvisingen med SSS-Alliansen). Det ble sagt at det var en av de beste formasjonene på mange år. Da korpset var stilt opp igjen ble det marsjert ned til Fløibanen hvor banen ble tatt opp t il Fløien. Da alle var vel i havn på Fløyen ble det stilt opp og "Stjernen" ble vist til alle forbipasserende turister.


...Les merPublisert 17. mai 2010
12. marsjdag 17. mai
- Nasjonaldagen


Flere bilder
Film

Noen hadde kanskje ikke trodd det var mulig, kun 2 dager etter Buekorpsenes Dag. Men alt er mulig for skanseguttene. Vi gjentar det formannen i Skanseguttenes Forening Johnny Lyngbø sa på Skansen: - "Vi eide flaggtoget og vi eide hele Bergen!" Det går ikke an å være mer enig.

Skansens Bataljon stilte 73 stilige skansegutter på linje. Og gamlekarene stilte nok en gang over 100 på linje. Med taktfast tromming og marsjering gjennom byens gater imponerte vi stort i fronten av flaggtoget. Overalt hørte vi tilskuerne hviske: - "Se kor stor og stili de è!" Men ikke alle hvisket, mange skrek ut sin begeistring i form av skansehurra og vill jubel. Vi nøt hvert sekund.

Det var herlig å være skansegutt i dag. Glimrende innsats alle sammen!Publisert 17. mai 2010
11. marsjdag 15. mai
- Buekorpsenes Dag

Flere bilder

Film på bt.no

Da var Buekorpsenes Dag vel gjennomført. Nok en gang viste vi Bergens befolkning hvilket buekorps som er stiligst.

Dagen startet klokken 10.00, da offiserer og slagere møtte på Skansen. Det var klart for de inledende rundene i slager og fanebærer konkurransen. Værgudene var absolutt med oss, det var godt og varmt i luften. Wesselengens fikk merke dette godt, da en offiser deiset i bakken på grunn av heten. Heldigvis var han kjapp på beina igjen.

Etter at morgenarrangementet var over marsjerte vi tilbake til Skansen, hvor vi kunne forsyne oss med pøler og brus. Klokken 13.00 begynte resten av skanseguttene å komme. Forventningene var stor til både korps og gamlekargjeng. Det er da gledelig å melde at over 60 aktive og over 100 gamlekarer hadde tatt turen til Skansen i finværet. Dette rører et skansehjerte.


....Les merPublisert 10. mai 2010
10. marsjdag 8. mai
- Fellesoppvisning SSS-alliansen
Flere bilder
Film

Lørdag 8. mai ble den tradisjonsrike fellesoppvisningen i SSS-alliansen avholdt. Klokken 13.00 presis stilte 54 stolte skansegutter på linje. Vi brukte litt tid på å sjekke over uniformene før vi marsjerte ned til sentrum. Med sjef og adjutant i front marsjerte vi ned til Vetrilidsallmening, hvor Sandvikens som vanlig møtte oss.

Sammen marsjerte vi til Tårnplass hvor vi traff Sydnæs. Etter at sjefene hadde snakket sammen marsjerte alle korpsene sammen gjennom sentrum og opp skansesvingene. Her ble det selvsagt slagerkonk! Man kan trygt si at den første slagerkonk’en ble dominert av skanseguttene, mens den andre var litt mer jevn. Men alt i alt var skanseslagerne aller best ....

....Les mer
Publisert 3. mai 2010
9. marsjdag 1. mai

Flere bilder
Da var allerede sesongens 9. marsjdag gjennomført. Til tross for at kalenderen viste 1. mai stilte 45 gutter på linje klokken 15.30. Turen gikk idag gikk gjennom skansestrøket, sløyfen inkludert. Tilbake på Skansen ble det øvd på eksersis.

Alt begynner nå å sitte perfekt til fellesoppvisningen førstkommende lørdag. Dagen ble avsluttet med parade for fanen.

Publisert 20. april 2010
8. marsjdag 25. april

- Idrettsdag SSS-alliansen

Flere bilder


Da var årets idrettsdag over for denne gang! Det var et stolt skansekorps som stilte opp med hele 47 gutter da klokken var 12.00. Det er en øking på hele 19 gutter fra fjorårets idrettsdag! Da korpset var stilt opp ble det en siste gjennomgang av uniformeringen før avmarsj.

I år ble vi stående å vente på både Sandviken og Sydnæs som først kom opp på Skansen klokken 12.45. Da sjefene hadde snakket sammen var det tid for avmarsj. Med Sydnes i spissen ble det marsjert oppover til Skansemyren. Da vi nesten var kommet helt opp var det tid for årets første slagerkonk. Det var en hard kamp mellom Skansens sine 10 slagere og Sydnæs sine 10 slagere. Sandviken falt litt av med sine 3 slagere. Det var en tett konkurranse men man kunne se at Skansen var den klare vinner når Sydnes måtte stoppe for å så begynne å slå igjen.

Da alle hadde skiftet var det tid for konkurranser i 60-meteren, ballkast og lengdehopp. Senere på dagen var det tid for soldatfotball. Jeg har aldri sett en bedre fotballturnering før i hele mitt liv! Selv om Sydnes og Sandviken kjempet hardt var det vi som stakk av med seieren.

Da alle var kommet vel ned på Skansen igjen ble det diplomutdeling hvor vi Skansegutter hevdet oss godt! Dagen ble avsluttet med felles parade for fanen.Publisert 20. april 2010
7. marsjdag 17. april

Flere bilder


Lørdag 17. april klokken 12.00 stillte 45 stilige skansegutter på linje utenfor skansen brannstasjon. Vi begynte med å feste nye røde og grønne bånd i buene. Klokken 12.30 var korpset klar for avmarsj.

Fra Skansen gikk turen ned til Buekorpsmuseet. Det var veldig interessant for oss aktive å få se hvordan buekorpsene var før i tiden, samt å se hvor mange korps det egentlig hadde vært rundt om i landet. Det ble også bespising av baguetter og brus på buekorpsmuseet. Etter at vi var ferdig på museet gikk turen videre til Akvariet.

Alle ble mektig imponert og fasinert av den ny haitunnelen på Akvariet, denne opplevelsen kan anbefales. Ellers var det mye annet spennende å se på Akvariet, og det var tydelig at alle guttene koste seg stort.

På turen tilbake på Skansen passerte vi Fredriksberg Fort, og korpset gikk selvfølgelig i stram giv akt forbi Nordnæs Batailion sitt tilholdsted. Etter at vi var ferdig på akvariet begynnte turen hjemover. Slagerene fikk veldig lyst på en slagerkonk, men det ble ikke slik denne gangen.

På Skansen avsluttet vi med en pelotongfordeling og parade for fanen. En gøy og minnerik dag er over.Tekst: 2. kompanisjef Morten Lygresten

Publisert 13. april 2010
6. marsjdag 10. april

Flere bilder

Lørdag 10. april var det klart for sesongens 6. marsjdag. 54 skansegutter møtte opp, noe som er årsbeste.

På denne fine dagen bestemte Rådet seg for å endre litt på den tradisjonelle marsjruten, ved å ta en liten svipptur gjennom sentrum. Dette falt i god smak hos guttene.

Tilbake på Skansen med det øvd på eksersis, før dagen ble avsluttet med parade for fanen. Etterpå fikk alle de aktive is.Tekst: 2. kompanisjef Morten Lygresten

Publisert 28. mars 2010
5. marsjdag 27. mars

Flere bilder


Venter på rapport


Publisert 21.mars 2010
4. marsjdag 20. mars

Flere bilder


Lørdag 20. mars var det klart for sesongens første galladag. Turen skulle i dag gå til militærbasen Haakonsvern. Klokken 15.15 stod 48 staute skansegutter på linje.

På Haakonsvern ble det omvisning på en av de nyeste frigattene, Fridjof Nansen. Det virket som alle synes det var spennende å se hvordan disse båtene er bygd opp og hvordan de fungerer.

Etter omvisningen ble det bespisning ombord, etterfulgt av et gruppebilde ute på dekk.

Tilbake på Skansen ble dagen avsluttet med parade for fanen. Det ble også utdeling av medlemsbladet "Skansegutten", for første gang siden 2006.

Tekst: 2. kompanisjef Morten Lygresten
Publisert 15.mars 2010
3. marsjdag 13. mars

Flere bilder


Det er bare en ting om si om lørdags marsjering: strålende! Da klokken var på slaget 15.30 kunne man se 40 staute skansegutter oppstilt utenfor brannstasjonen. Man kunne kunne tydelig se at mange hadde tatt turen for å følge Brann i sesongstarten deres, samt at Hordablæsten gikk av stabelen samme dag!

Turen gikk gjennom strøket med sløyfen inkludert. Tilbake på Skansen ble det pelotongfordeling.

Etter en flott parade for fanen ble det utdelt pins og jakkenåler til alle aktive som hadde møtt opp.

Tekst: 2. kompanisjef Morten Lygresten


Publisert 27. februar 2010

2. marsjdag 27. februar

Flere bilder


Da sjefen var bortreist var det 1. kompanisjef Anders Bredvik som ledet korpset lørdag 27. februar. Den påbegynte vinterferien hadde tydelig satt sine spor i rekkene, men de fremmøte skal ha skryt for glimrende marsjering. 34 gutter hadde møtt opp for å delta på korpset 2. marsjdag sesongen 2010.

Klokken 15.30 stilte korpset opp utenfor brannstasjonen. Mye snø og lite brøyting gjorde det vanskelig for oss å stille skikkelig opp. All snøen som er kommet i uken gjorde det også vanskelig å marsjere i gaten, men som de stolte skanseguttene vi er stopper ikke dette oss. Etter en kort runde i strøket, avsluttet vi med pelotongfordeling og parade for fanen klokken 16.40.

Takk til alle som kom!Tekst: 2. kompanisjef Morten Lygresten & Adjutant Johan MagnusPublisert 22. februar 2010

1. marsjdag 20. februar

Flere bilder


Lørdag 20. februar startet årets skansesesong. Hele 53 stolte skansegutter på linje er bedre enn på flere år. Sjefen ønsket alle velkommen til jubileumssesongens første marsjdag før korpset marsjerte til Rothaugen skole for pølsefest.

Det var nok et praktfullt syn da Skansens Bataljon nok en gang innledet våren. Ved ankomst Rothaugen samlet troppene buene inn. Nå var det bare å forsyne seg med brus, pølser og kaker, laget av vår flinke foreldregruppe. Sjefen presenterte så offiserene for 2010 og informerte om den store sesongen vi har fremfor oss. Formannen i jubileumskomiteen forsatte denne tråden, og lovde alle at dette skulle bli en stor og minnerik sesong for alle skansegutter. Da maten var fordøyd og alle var godt fornøyd marsjerte korpset tilbake til Skansen. Dagen ble avsluttet med parade for fanen og utdeling av BT sitt vervebillag.

Vi gleder oss til forsettelsen...

Tekst: 2. kompanisjef Morten Lygresten & Adjutant Johan Magnus

ARKIV:
Sesongen 2009
Sesongen 2008
© 2000-2007 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".