Skansegutten.no
Hovesiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...

Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt

Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860
:.Marsjrapporter.:

Publisert 16. juni 2011
16. marsjdag 11. juni

Det stilte rundt 40 gutter på linje på Skansen, for årets siste runde i strøket. Været var strålende, solen skinte, og det var rene Syden stemningen i verdens vakreste by. Derfor valgte Rådet å ta en alternativ marsjrute. Turen gikk den vanlige veien ned til Steinkjellerbakken, men der tok vi en u-sving og marsjerte ned i Øvregaten. Deretter fortsatte vi forbi Mariakirken, videre forbi Dræggens Buekorps lokaler. Etter det gikk turen opp til Støletorget, og rundt sløyfen. Når korpset avsluttet delte foreldregruppen ut is til alle fremmøte.

Sesongens siste marsjdag i strøket er gjennomført…

Adjutant Johan Cruys Magnus
15. marsjdag Vannkanten & Peppes 5. juni


Klokken 12.00 møtte ca 50 gutter på Skansen sivilt antrukket. Vi skulle nemlig benytte gaven vi fikk fra foreldregruppen til jubileet ifjor; Tur på Vannkantet og Peppes'.

Vi trasket fra Skansen og ned til Vetrlidsalmenning, hvor bussen ventet. Det var ingen mindre enn Sydnæsgamlekar Henning Spjeld som kjørte bussen. Han hadde til og med pyntet seg for anledningen, og hadde på seg jubileumsmedaljen fra ifjor. Stilfullt!


Les mer
Publisert 2. juni 2011
14. marsjdag Fellesutmarsj 29. mai

Flere bilder

Klokken 11.30 presis stilte omlag 45 Skansegutter opp på Skansen, og å ventet på at Sandvikens og Sydnæs' bataljoner skulle komme opp og møte oss. Det var nemlig klart for SSS-alliansens fellesutmarsj, populært kalt «Idrettsdagen». Sandvikens sjef holdt en kort velkomsttale, før bataljonene marsjerte oppover mot Skansemyren.

Det ble gjennomført slagerkonk i den øverste svingen som Skansens selvfølgelig vant. Da den var ferdig marsjerte vi opp til Skansemyren der alle skiftet fra uniform til treningstøy.


Les mer
Publisert 26. mai 2011
13. marsjdag Stiftelsesdagen 22. mai


Flere bilder
Se film


Presis klokken 14.00 stilte 57 stolte skansegutter på linje, for å feire bataljonens 151-års dag. Etter en kjapp inspisering av uniformene, marsjerte korpset ned på Peppes Pizza i Finnegården. Der ble det servert så mye pizza, og brus at guttene til slutt i klarte å stappe i seg mer.

Derfra gikk turen opp til Pitterhaugen, og på veien slo været om. Fra opplett, fikk vi oss en skikkelig regnskur, som vedvarte resten av dagen, men den la på ingen måte en demper på stemningen. På Pitterhaugen kom omlag 40 gamlekarer kom korpset i møte. Bataljonen og gamlekarene marsjerte deretter på rekke og rad gjennom strøket og sløyfen.


Les mer


Publisert 26. mai 2011
12. marsjdag Grunnlovsdagen 17. mai


Flere bilder
Se film


Jeg er kanskje litt inhabil i denne sammenhengen, men jeg mener av hele mitt hjerte, at Skansens Bataljon er verdens stiligste buekorps. Så også på årets 17. mai...

Presis klokken 07.00 sto offiserene oppstilt på balkongen i stram giv akt, da kanonene ble avfyrt fra Skansen. Samtlige var spente på dagen. Kunne vi virkelig oppnå Rådets uttalte mål for sesongen: Å bli flere gutter på linje enn i fjor. Samtidig lurte turkomiteens kollektive vervepremie i bakhodet.

Les mer

Publisert 26. mai 2011
11. marsjdag Skansens var på Stadion 16. mai


Dagen før dagen, 16. mai, var det duket for fotballfest for samtlige skansegutter. Majoriteten av byens buekorps stilte i én samlet bataljon på Fridalen skole 16.30. Derfra marsjerte den store gruppen gjennom gatene og ned til Stadion ...

Les merPublisert 26. mai 2011
10. marsjdag lørdag 14. mai

Se bilder på BA.no

Da den store dagen, 17. mai, nærmer seg hadde offiserene planlagt en litt annerledes marsjdag. Sjef, adjutant, fanegarden, tre slagere, og de fire troppsjefene var nemlig nede på Nøsteboden i forbindelse med avdukingen av Nøstets Bataljons statue «Nøstegutten» ...

Les mer

Publisert 26. mai 2011
9. marsjdag lørdag 7. mai


Rapport kommer snartPublisert 8. mai 2011
8. marsjdag Fellesoppvisningen 30. april

Flere bilder

Presis klokken 12.30 stilte 58 skansegutter på linje, klar for årets fellesoppvisning med SSS-alliansen. Etter en kort finpuss på uniformen, bega korpset seg nedover Skansesvingene, og videre til Torgallmenningen for å møte Sandvikens og Sydnæs. Etter at Sandvikens sjef hadde ønsket velkommen, og sjefene hadde tatt en kort prat, gikk turen tilbake over fisketorget mot Skansen. Sandvikens først, deretter Skansens, og bakerst gikk Sydnæs.

Les merPublisert 22. april 2011
7. marsjdag 16. april

Flere bilder

Lørdag 16. april stilte 40 skansegutter på linje på Skansen. Det svake oppmøtet, må nok også påskeferien ta sin del av skylden før Vi sløyfet sløyfen og marsjerte bare i støket. Da vi var tilbake på Skansen øvde vi på både 1. del og 2. del av oppvisningen og vi gikk gjennom hele oppvisningen, før vi avsluttet med parade for fanen. Adjutanten måtte ta over 1. pelotong siden 1.kompanisjefen var bortreist, og alle syntes han var svært dyktig.

Alle de fremmøtte fikk også utdelt medlemsbladet Skansegutten

Adjutant Johan Cruys MagnusPublisert 12. april 2011
Skansegutter i rødt 9. april

Flere bilder
Se film

Presis klokken 14.30 stilte vel 45 skansegutter på Skansen. For anledningen var svarte uniformer, byttet ut med røde Brann-drakter. Korpset skulle nemlig opp til Brann Stadion, for å heie frem Bergens andre stolthet til seier mot Fredrikstad.

En del foreldre hadde møtt opp, og hjalp til med å transportere guttene i biler opp til stadion. Vel fremme fant alle plassene sine, og da Nystemten ble sunget var ikke skanseguttene vonde å be. Samtlige stående med hånden på hjertet, syngende for full hals. Et øyeblikk man kunne få gåsehud på ryggen av…


Les merPublisert 2. april 2011
5. marsjdag 2. april

Flere bilder

Lørdag 2. april stilte 41 skansegutter på linje, i en overskyet bakgrunn. Sjefen ønsket alle velkommen, og uttrykte sin beskymring over dårlig fremmøte. Været må nok ta skylden for dette i dag. På grunn av det dårlige været besluttet vi å la være å marsjere sløyfen. Vi marsjerte en kort runde i strøket. Tilbake på Skansen øvde vi litt på 1. del av oppvisningen, før vi avsluttet med parade for fanen.


Offiserene mener at alle gutter som møtte opp idag er skikkelig tøffe!


Adjutant Johan Cruys Magnus


Publisert 27. mars 2011
4. marsjdag 26. mars


Flere bilder


Lørdag formiddag klokken 12.30 stod 46 skansegutter i Grand Galla, oppe på Skansen når fanegarden, slagerne, og sjef og adjutant kom marsjerende opp til brannstasjonen.

Været var strålende, byn kokte og det var ingen tvil om at guttene viste seg fra sin beste side hele dagen. Vi marsjerte ned til kinoen der det ble levert ut billetter og alle kunne selvsagt kjøpe seg litt snacks til filmen. Filmen vi så het Rango, og det det så ut som om alle guttene koste seg. Det gjorde ihvertfall jeg.

Etter filmen gikk turen opp igjen til Skansen der vi avsluttet med parade for fanen ca kl. 15.30.

Årets første galladag er gjennomført med stil, og vi gleder oss til fortsettelsen.

Adjutant Johan Cruys Magnus

Publisert 27. mars 2011
3. marsjdag 19. mars


Flere bilder

Rundt 42 flotte skansegutter var klar for årets tredje marsjdag. Dagen begynte kl. 15.30 på Skansen, i flott bergensvær. Korpset marsjerte en runde i strøket, og vel oppe på Skansen ble det avholdt pelotongfordeling. Dagen ble avsluttet med parade for fanen ca. klokken 17.00

Adjutant Johan Cruys Magnus

Publisert 18. mars 2011
2. marsjdag 12. mars

Flere bilder


Se film

Presis klokken 15.30 var omkring 40 tøffe skansegutter klar til årets første runde i strøket. Oppmøtet var ikke veldig imponerende, noe som sjefen også understreket. Imidlertid var det en del nybegynnere på linje, noe vi er veldig glad for. Etter en kort runde i strøket, ble det gjennomført pelotongvis eksersistrening på Skansen.

For første gang på mange år ble faneparaden akkompagnert av hornblåser. Skansens Bataljon er nemlig så heldig å ha en dyktig hornblåser i Truls Mjøs. Marsjdagen ble avsluttet like før klokken 17.00.


Adjutant Johan Cruys Magnus

Publisert 2. mars 2011
1. marsjdag 26. februar

Flere bilder


Se film

Omlag 40 stilige skansegutter var klar for årets første marsjdag, et antall man må si seg fornøyd med, vinterferien tatt i betraktning. Like over klokken 14.00 marsjerte sjef og adjutant, slagerne og fanegarden over Skansen, hvor resten av korpset sto oppstilt i bue presenter. Sjefen ønsket alle skansegutter, gamlekarer og skanseinteresserte velkommen til en ny sesong på Skansen, og informerte kjapt om dagens program.

Korpset marsjerte deretter bort til Rothaugen skole der det ble pølser og brus til de aktive, mens de eldre fikk kake og kaffer. Etter at de fremmøtte var gode og mette, ble Rådet 2011 presentert til stor applaus. Venstre om, høyre om leken må alltid være med, og det var den også i år. Da vinnerne var kåret, og alle var fornøyde, gikk marsjen tilbake til Skansen. Sjefen hadde funnet en alternativ rute til tilbakeveien. Marsjdagen ble avsluttet med parade for fanen ca. klokken 16.00. Etter at korpset hadde tredd av ble det premierevisning av filmen fra fjorårets jubileum.

Adjutant Johan Cruys MagnusARKIV:
Sesongen 2010
Sesongen 2009
Sesongen 2008
© 2000-2007 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".