Skansegutten.no
Hovesiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...

Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt

Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860
:.Marsjrapporter.:
Sesongen 2008

16. marsjdag - Sesongavslutning
[Fotoalbum]

Rapport kommer

16. marsjdag - Landtur til Brushytten
[Fotoalbum]

Alt ting har en slutt, så også buekorpssesonger. Søndag 16. juni endte Skansens Bataljons sesong med en knakende gøy landtur til Brushytten.

Dagen startet kl. 11.00 på Skansen hvor alle de guttene som ikke var på Voss Cup møtte opp. Fra Skansen marsjerte hele det Grand Galla kledde korpset ned til Fløibanestasjonen hvor vi gikk inn og tok banen opp til Fløien. Været i dag var helt perfekt, litt sol, litt skyer og en temperatur som ingen kunne klage over. Vel fremme på Fløien stilte vi opp igjen og marsjerte derfra, opp gjennom svingende til den nye Brushytten. På veien opp var det mange foreldre på slep, og alle guttene fikk vann på passende stoppesteder.


Les mer


15. marsjdag - lørdag 7. juni

[Fotoalbum]

Årets siste vanlige marsjdag er unnagjort, og ser man på været kunne ikke dagen bitt mer perfekt. Solen skinte, og temperaturmåleren viste til tall godt over tjue. Sjef Sigurd og adjutant Aleksander var å gratulerte Sydnæs med dagen, og i den anledning var det vår alles yndlings 1. Komp, Norman som hadde sjefsroret i dag.

Dette var altså en vanlig marsjdag med en runde i strøket i tillegg til sløyfen. Solen stekte, og det var nødvendig at guttene i dag fikk gå uten jakker under marsjeringen i dag. Vel tilbake på Skansen ble det avholdt en liten pelotongfordeling før en flott faneparade avsluttet dagen. Etter dette var det is til alle guttene, fra foreldregruppen.

1. kompanisjef Norman Zachariassen14. marsjdag - søndag 1. juni - Idrettsdag SSS-alliansen
[Fotoalbum]

I slutten av mai har vi i Bergen vært bortskjemt med fantastisk sommervær, og starten på juni var intet unntak. Blå himmel, og godt over 20 varmegrader var fasiten da korpset stilte på linje.

35 skansegutter stilte på Skansen for å ta imot Sydnæs og Sandvikens og marsjere mot Skansemyren. I løpet av dagen dukket ytterlige 5 gutter opp, og det totalet antallet på 40 er noe vi må se positivt på, med tanke på tidligere års antall på Idrettsdagen.Les mer13. marsjdag - lørdag 31. mai - Skansedagen

[Fotoalbum]

Da var den store familiedagen på Skansen nettopp unnagjort, og litt av en fin dag det ble! Været viste seg fra sin beste side i dag, det virket som både store og små koste seg.

Dagen begynte kl. 14.00 på Skansen hvor bataljonen stilte opp mellom kafébord og tombolahjul og nesten 50 skansegutter stod klare til avmarsj. Sjelden har det vært så mange tilskuere på Skansen når vi marsjerer, og dette var veldig gøy for både alle oss skansegutter. Etter en aldri så liten marsjering i strøket med sløyfen inkludert var det tilbake på Skansen hvor vi hadde en faneparade og tredde av. Men det var nå aktivitetene begynte! Og her var det mye å gjøre på…

Les mer
12. marsjdag - lørdag 24. mai
[
Fotoalbum]

Årets tolvte marsjdag var preget av strålende fint vær der solen virkelig sa ”hei” til alle skanseguttene som hadde møtt opp. Men dessverre kom det ikke så mange vi hadde håpet i dag. Likevel var det flott marsjering rundt om i strøket og tilbake til skansen hvor vi hadde en pelotongfordeling i varmen. Her ble det øvd på både sving og appeller, men kanskje aller mest springmarsj!

Etter masse øving ble det avsluttet med en fin parade for fanen.


1. kompanisjef Norman Zachariassen11. marsjdag torsdag 22. mai - Stiftelsesdagen
[Fotoalbum]

Gratulerer med dagen, igjen!

Dette var nemlig dagen da alle skansegutter og skanseinteresserte skulle feire oss selv og gratulere oss med 148 stolte år som Skansens Bataljon. Dagen var ingen dårlig måte å avslutte en fantastisk 5 dagers periode med 17. mai, åpning av Brushytten og nå stiftelsesdagen.

Etter hvert 50 skansegutter var med, og vi stilte opp på skansen i grand galla før vi gikk ned skansesvingene, ned til Peppes ved kjøttbasaren og inntok store mengder rykende varm pizza og isende kald brus! Dette falt som vanlig i smak, og skanseguttene oppførte seg greie og flinke og spiste og drakk så mye de bare orket.

Etterpå bar det ut i frisk luft igjen, hvor vi marsjert opp i skansesvingene og opp til Skansen hvor vi møtte alle gamlekarene som både slo og marsjerte flott denne dagen. Sammen marsjerte vi gjennom strøket, gamlekarene først, korpset etter, helt tilbake til Skansen. Der ble det felles faneparade og etter at alle hadde tredd av ble det slagerkonkurranse mellom gamlekarene og korpset, og hvem som vant her skal jeg ikke uttale meg om…

1. kompanisjef Norman Zachariassen

10. marsjdag lørdag 17. mai – Grunnlovsdagen

[Fotoalbum]
[Filmklipp]

Da var sesongens absolutte høydepunkt over, og dagen som var Norges nasjonaldag er det et helt år igjen til vi skal få oppleve. Det er litt synd, for et stiligere syn enn Skansens Bataljon skal du lete lenge etter på en dag som denne.

Da offiserene allerede hadde overvært både kanonskyting, og vist sin respekt for dem som falt i krigen, kom de aller ivrigste guttene på Skansen kl. 08.00 for å innta dagens første, andre og kanskje tredje velsmakende hotdog.

Da alle guttene var kommet stilte korpset på linje kl. 08.30, og synet av en strålende fanegarde og en horde av slagere var som alltid et deilig syn. Til sammen 66 skansegutter marsjerte så og ble kommandert av den stramme skansesjefen Sigurd bort til bautaen etter at alle uniformene var sjekket både en og tre ganger.


Les mer9. marsjdag lørdag 3. mai – Besøk på VilVite-senteret
[Fotoalbum]

I motsetning til forrige helg var det strålende sol da bataljonen stilte på linje. Heldigvis kan man jo si, da dette var dagen da vi skulle gå gjennom hele byen for å besøke VilVite-senteret. 38 gallakledde skansegutter stilte på linje, og selv om dette var en langhelg var dette et altfor lavt antall. Da sjefen var borte og 1. kompen var på et arrangement på Nordnes, var det 2. kompanisjef Jørgen som ledet korpset.

Det virket som om alle guttene koste seg med alle utstillingene på VilVite-senteret, det gjorde i hvert fall undertegnede. Før returen til Skansen ble det utdelt brus til alle guttene. Dagen ble avsluttet på Skansen ca. kl. 17.00, hvor det ble servert hot-dog etter paraden.

2. kompanisjef Jørgen F. P. Mathiesen

8. marsjdag, lørdag 26. april - Fellesoppvisning SSS-alliansen

[Fotoalbum]

Da var dagen omme, SSS-alliansens tradisjonsrike fellesoppvisning på Mulebanen i idylliske Sandviken er over for denne gang, og atter en gang bet vi fra oss i det store slaget om hvilket buekorps som er best; Skansens, Sandvikens eller Sydnæs.

På en dag som denne, var det minste vi kunne håpe på litt fint vær. Men neida, i dag var det bestemt at bøtten med vann skulle snus og helles over Bergen. Gjerne litt ekstra der hvor Skansens skulle marsjere. Men til tross for dette sure været som trengte gjennom det som fante av klær, så ble det årsbeste i oppmøte i dag! 52 stolte grand galla kledde skansegutter møtte opp på Skansen kl halv tolv

Les mer

1. kompanisjef Norman Zachariassen7. marsjdag, lørdag 19. april
[Fotoalbum]
Om ikke værgudene var med oss i dag, så vet ikke jeg! Nydelig vær med sol og blå himmel. Dette førte til at bleikfiskene i slagergjengen måtte få ta av seg jakkene i ren overoppheting. Været sett i betraktning var dagens oppmøte ikke helt tilfredsstillende, da 44 gutter møtte opp. Men all honnør til de som kom, det ble et stilig korps som marsjerte gjennom strøket i dag!

Dette var en vanlig marsjdag, utenom at sjef Sigurd var borte, og 1. komp Norman måtte ta over sjefsroret. Selv om fløytingen med god margin kunne vært bedre, syntes nok de fleste at dagens sjef var en skikkelig gutt. Vi marsjerte gjennom strøket, tok sløyfen med.

Tilbake på Skansen satte vi straks i gang oppvisningsøvingen. Første del sitter bra nå, og andre del begynner også å komme seg.

Etter god innsats av alle sammen, stod Britt klar med is til alle guttene! Og at det smakte godt, kan jeg med trygghet skrive under på.

1. kompanisjef Norman Zachariassen


6. marsjdag, lørdag 12. april
[Fotoalbum]
Da var det endelig klart for Skansens Bataljons tradisjonsrike kinodag. Været så lenge skummelt ut, men de store regndråpene kom ikke på de 41 grand galla kledde buekorpsguttene som virkelig var klar for å se en film!

Spenningen om hvilken film vi skulle se var til å ta og føle på, og da sjef Sigurd opplyste om at filmen het ”Horton redder en Hvem” stod jubelen i taket. I hvert fall nesten. Marsjeringen gjennom byen gikk fint, og for en gangs skyld hadde vi god tid før filmen begynte til å snope og plassere trommer og buer på riktig plass. Filmen var en artig animasjonsfilm, som var morsom for de unge og litt smådyp for de større.

Etter filmen bar det opp på skansen igjen, gode og mette på både snop og film. Vi var stilige i dag, med flott marsjering og fine uniformer. Vel tilbake utførte Severin en flott parade.

1. kompanisjef Norman Zachariassen5. marsjdag, lørdag 5. april

[Fotoalbum]
Igjen var været på vår side, og 44 skansegutter kunne marsjere i et perfekt marsjdagsvær. Korpset tok seg godt ut rundt i strøket hvor vi marsjerte på denne vanlige marsjdagen. Sløyfen ble som vanlig tatt med.

Marsjeringen satt som den skulle gjennom strøket i dag, og alle var godt oppvarmet før vi begynte på oppvisningsøvingen oppe på skansen. Her gikk vi gjennom første del av oppvisningen, og guttene var flinke, både gamle og nye. Vi avsluttet med parade for fanen.


1. kompanisjef Norman Zachariassen

4. marsjdag, lørdag 29. mars

[Fotoalbum]
Sesongen er nå kommet seg til den fjerde marsjdagen, og smaken på behagelige vårtemperaturer begynner å melde seg nå. Det var opplett og perfekt marsjdagsvær denne lørdagen, og selv om antallet på 40 var skuffende var marsjeringen bra og korpset så som alltid stilige ut.

I dag var det en vanlig marsjdag hvor vi marsjerte en runde i strøket, inkludert sløyfen. Av spesielle detaljer i dag kan det nevnes at 1. faneoffiser Severin holdt fanen opp bakken da fanegarden, slagerne og sjefen kom på begynnelsen av marsjdagen. Dessuten gjorde 2. faneoffiser Morten en flott innsats som vikarierende 4. løytnant.
Det spirer og gror av flinke offiserer for tiden med andre ord…
Dagen ble avsluttet med pelotongfordeling på Skansen.

1. kompanisjef Norman Zachariassen
3. marsjdag, lørdag 15. mars

[Filmklipp]
[Fotoalbum]

Påsken kom tidlig i år, og i dag marsjerte Skansens Bataljon ferien i gang med besøk på Peppes Pizza på sesongens aller første Grand Galla dag. Oppmøte var i dag på 41 gutter, noe som er litt skuffende, men i lys av at mange var dratt på påskefjellet og marsjerte med skiene på beina i stedet for, så kan vi kanskje ikke klage likevel.
Turen gikk uansett ned svingene til byen hvor vi gikk over torgalmenningen til Peppes restauranten på Ole Bulls plass.
Her var det mange sultne skansegutter som løp inn og fikk spist fra seg. Som vanlig hadde noen som mål å spise mest mulig på kortest mulig tid mens andre hadde nok strev med å ikke la den varme osten etse gjennom ganen…
Mette og gode en liten time senere bar det ut i kulden igjen og vi marsjerte tilbake til skansen hvor 1. faneoffiser Severin leverte en fin parade.

1. kompanisjef Norman Zachariassen2. marsjdag, lørdag 8. mars


[Fotoalbum]

Sesongens andre marsjdag er gjennomført, og i dag var ikke værgudene på vår side. Det høljet og blåste og ulte og det som var, men skansegutter er tøffe, og i alt stilte 44 gutter opp!
Vi marsjerte en runde i strøket, inkludert sløyfen, og for at ikke guttene skulle fryse seg i hjel der de marsjerte ble det lagt inn en og annen springmarsj på vei opp til skansen igjen. Frem og tilbake i gatene, sjefen skjønte ingenting…
Vel tilbake på skansen hadde vi en kort pelotongfordeling før parade for fanen. Etter endt marsjdag fikk alle skanseinteresserte gratis buljong og appelsin av foreldregruppen, tusen takk!

1. kompanisjef Norman Zachariassen1. marsjdag, lørdag 1. mars

[Fotoalbum]


Endelig er vi i gang igjen!
Igjen var det tid for en ny sesong med Skansens Bataljon og som vanlig begynte vi første marsjdag med en tur til Rothaugen skole. 

Skansens Bataljon stilte denne dagen totalt 44 skansegutter på linje som er en forbedring fra fjoråret. Det var som vanlig også mange foreldre og rævadiltere som fulgte korpset.
Været forandret seg stort sett hele tiden bortsett fra vinden som var like sterk hele dagen, noe som var til stor irritasjon for fanegarden og fanen deres.

Vel fremme på Rothaugen skole hadde foreldre gruppen stelt i stand god mat som ga alle vann i munnen.  Skanseguttene fikk pølser og brus, mens det ble kaker og kaffe på foreldrene og rævadilterne.
Sjefen Sigurd Nødvedt presenterte rådet og 3.faneoffiser Carl Henrik Andersson holdt en høyreom-venstrom lek for de guttene som meldte seg frivillig.

Når alle var mette var det på tide å forlate Rothaugen skole og begynne på veien hjem til Skansen, der vi avsluttet dagen med parade for fanen utført av Fanebærer Mads Fredrik.

Etter marsjdagen løp Sjef Sigurd, Adjutant Aleksander, Fanebærer Mads og 1. Faneoffiser Severin så fort de kunne ned på Pitterhaugen for å delta i slutten på minnemarkeringen for Tommy Anderssen(fanebæreren for Fjeldets Bataljon) som omkom natt til mandag i en tragisk bilulykke i Åsane.  

1. faneoffiser Severin Skjøtskift


© 2000-2007 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".