Skansegutten.no
Hovesiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...

Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt

Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860
:.Marsjrapporter.:
Sesongen 200912. marsjdag - fredag 23. mai
Fotoalbum

Da var nok en marsjdag gjennomført. Da klokken slo 15.30 stod det 48 stilige skansegutter oppstilt utenfor brannstasjonen. Værgudene var også med oss denne dagen, så det var ingen ting å klage på!

Da korpset hadde kommet bort til bauten bestemte sjefen seg for å ta en litt utradisjonell rute og svingte derfor opp til venstre. Gøy med litt forandring sier no’ bare eg! Da vi var kommet tilbake på Skansen ble det utdelt is til alle guttene. Dagen ble avsluttet med parade for fanen.
11. marsjdag - fredag 22. mai
Fotoalbum

22. mai er Skansens Bataljons stiftelsesdag, og tradisjonen tro ble dette markert med brask og bram på Skansen.

Klokken 16.45 stilte 52 galla kledde skansegutter på linje. Turen gikk deretter ned svingene, og da vi passerte Skansen pensjonat gikk alle skansegutter i stram "giv akt". Som de siste årene ble det bespisning på Peppes Pizza ved Kjøttbasaren.10. marsjdag - lørdag 17. mai
Fotoalbum - Film

Da var 17. mai over for denne gang. I dag visste vi nok en gang at Skansens er det beste og stiligste buekorpset i Bergen by. Skansens deltok som vanlig i flaggtoget.

Skansens Bataljon viste seg definitivt fra sin beste side denne 17.mai og det var ingen ting å si på uniformering! Kjempe bra innsats gutter!


Les hele artikkelen her


9. marsjdag - lørdag 9. mai
Fotoalbum - Film

Da var enda en stor fellesoppvisning med SSS-alliansen over, og enda en gang beviste vi at Skansens er best i disiplin og eksersis.

Skansens var meget stilige i dag, og vi fikk skryt fra flere hold! Takk til Sandvikens, Sydnæs, foreldre, gamlekarer, alle andre som har hjulpet, men mest av alt takk til skanseguttene for strålende innsats!


Les hele artikkelen her

8. marsjdag - lørdag 2. mai
Fotoalbum - Film

Da var enda en marsjdag ferdig i Skansens Bataljons saga. Vel 40 skansegutter hadde møtt opp på sesongens 6 marsjdag. Været hadde lenge vært skyfullt og regnaktig, men da korpset var oppstilt på linje presis klokken 15.30 kom solen fram og lyste opp på Skansen.

Da vi marsjerte i strøket traff vi på Wesselengers Bataljon og da ble det selvfølgelig slagerkonk! Man kunne se på skanseslagerne at de ga alt! Og slagerne viste nok en gang kem som e best til å slå!

Tilbake igjen på Skansen ble det øvd på oppvisngen. Man kunne se at all den øvingen var ikke forgjeves, skanseguttene imponerte virkelig! Etter øvingen ble dagen avsluttet med parade for fanen. Det ble også delt ut vann til alle de aktive.4. løytnant Morten Lygresten
7. marsjdag - lørdag 25. april
Fotoalbum - Film

Da var årets tradisjonsrike kinodag over for denne gang. Nok en gang skinte solen på oss i dag, solen var så sterk at man kunne nesten bli blendet av de skinnene sølvtrommene! Oppmøte på 44 var litt skuffende med tanke på dagen, men vi får heller legge skylden på at det var mange som skulle i konfirmasjon.

Da korpset var oppstilt, kunne man se spenningen blant guttene da sjefen sa hvilken spennende film vi skulle se. Da sjefen sa at årets film var; ”Olsenbanden Jr. og jakten på det sorte gullet” var det mange som fikk smilet rundt munnen. Da vi kom marsjerende ned i by’n beviste vi at nok en gang at Skansens bataljon er det stiligste korpset i by’n. Da vi var kommet til kinoen benyttet de fleste sjansen til å sikre seg en liten godbit til filmen.

Etter filmen ble det marsjert tilbake igjen på S kansen, gode og mette etter alt snopet, ble det utført en flott levert parade for fanen av vår dyktige fanebærer.4. løytnant Morten Lygresten6. marsjdag - lørdag 18. april
Fotoalbum - Film

Lørdag 18. april stilte 50 Skansegutter opp på Skansen i den steikende solen. Værgudene var helt med oss i dag, det var ikke en sky å se i mils omkrets. Runden gikk som vanlig i strøket og tilbake på Skansen ble det eksersisøving.

Mange ble nok forbauset da samtlige sideoffiserer la fra seg sabelen, men dette var en strålende ide for å gjøre det lettere å hjelpe soldatene. Etter mange gjennomganger av bataljonseksersisen kunne man se at mange var litt småtrøtte, og da sjefen sa at vi bare skulle gå igjennom den en gang til kunne man høre jubel fra skanseguttene.

Etter en fin parade for fanen ble det delt ut is til alle guttene.4. løytnant Morten Lygresten
5. marsjdag - lørdag 4. april

Fotoalbum - Film

Påsken står for tur, og ingenting er som å starte den gule uken med marsjdag på Skansen! Været var forbilledlig på denne fjerde april dagen, og det var kanskje grunnen til at så mange hadde tatt turen på påskefjellet allerede nå, men marsjeringen til de 39 guttene som møtte opp strålte mer enn både sol og påskeegg til sammen.

På denne vanlige marsjdagen tok vi turen gjennom strøket, sløyfen inkludert. Også i dag var det nye fjes å se i rekkene, og disse fikk god opplæring av offiserene under pelotongfordelingen før vi avsluttet med parade for fanen. Etter endt marsjdag stod leder av foreldregruppen Britt klar med påskesnop til alle de aktive.

På vegne av hele rådet, ha en riktig god påske!


Sjef Norman Zachariassen


4. marsjdag - lørdag 28. mars
Fotoalbum

Lørdag 28. mars klokken 11.30 stilte 42 stolte skansegutter på linje utenfor brannstasjonen, og værgudene var absolutt med oss denne dagen. Årets første Grand Galla dag, og det skinte i både medaljer og sølvtrommer.
Vi marsjerte ned svingene, over torget og strandkaien før vi kom til Nordnæs. Det var mange skuelystne mennesker som var ute denne flotte dagen, og de ble ikke skuffet. Skansens Bataljon viste nok en gang hvorfor vi blir kalt det stiligste buekorpset ...

... les hele Rådets rapport


4. løytnant Morten Lygresten
3. marsjdag - lørdag 21. mars

Fotoalbum

Da var sesongen 3. marsjdag overstått. Vel 40 skansegutter hadde møtt opp. Selv om antallet var en smule skuffende, var marsjeringen bra! Det var flere nye fjes på Skansen på lørdag og det er både vel og bra at folk har vervet!

Da vi hadde gått runden vår i strøket ble det pelotong fordeling på Skansen. Jeg må si at jeg tror det var mange forbausende fjes når man kunne se hele 2. kompani i springmarsj nedover veien. Dagen ble avsluttet med en fin utført parade for fanen.4. løytnant Morten Lygresten2. marsjdag - lørdag 14. mars

Sesongens andre marsjdag er gjennomført. Vel 35 skansegutter hadde møtt opp på sesongens andre marsjdag, men selv om oppmøtet var litt skuffende var det ingen ting å si på marsjeringen! Man kunne høre appellene smelle som skudd i bakken helt til Nordnæs! Man kan vel si at været var på ”vår” side denne marsjdagen. Verken sol eller regn var å se. Da vi hadde gått runden vår i strøket, med sløyfen inkludert, ble det en liten pelotongfordeling på skansen. Dagen ble avsluttet med en fin utført parade for fanen av vår flinke fanebærer Severin Skjøtskift.


4. løytnant Morten Lygresten1. marsjdag - lørdag 28. februar
Fotoalbum - Film

Endelig var det sesongstart igjen. 40 stolte skansegutter møtte opp på Skansen i ekte "1. marsjdags" vær. Oppmøtet var litt mindre enn på samme tid i fjor, men vinterferien må ta mye av skylden for det. Turen gikk også i år til Rothaugen skole, hvor guttene fikk kose seg med hotdogs og brus. Alle soldater og slagere imponerte stort med sin marsjering og tromming. Da vi kom tilbake til Skansen ble dagen avsluttet med en fin faneparade av fanebærer Severin Skjøtskift.

Håper å se enda flere skansegutter neste marsjdag, 14. mars. Ønsker alle en fin vinterferie.

4. løytnant Morten Lygresten


ARKIV:
Sesongen 2008

© 2000-2007 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".