17. MAI 2020 -
DET BLE FEIRING LIKEVEL!

18. MAI 2020

Søndag 17. Mai skulle Norges grunnlovsdag feires! Og selv om landet i år måtte se prosesjonen fra sofaen, skulle alle buekorpsene få marsjere på 17. Mai.

Tradisjonen tro gikk kanonene av klokken 07:00. og offiserene sto i giv akt. Men med avstandsreglene måtte halve rådet trekke vekk fra terrassen og sto ved siden av kanonene istedet.

Med jubileet kommer også mye oppmerksomhet, og i går var sjef Vegard og fanebærer Cochise TV – stjerner. TV Vest, NRK og TV2 ville alle få 160-års jubilantene sine meninger om 17. Mai og høre hvordan alt skulle feires i denne tiden. Og slagergjengen fikk vist seg for hele landet!

Klokken 09:00 stilte korpset på linje. 48 mann på linje, med tre forsovne Skansegutter på vei i full fart mot Skansen. Med avstanden strakte korpse seg så langt at sjefen på forhånd fikk vite at han måtte blåse av slagergjengen tidlig for å rekke kommandoene sine. Og med korpset i presenter kom fanegarden, slagergjengen, sjefen og adjutanten i giv akt og sluttet seg til pelotongene.

Etter offiserene overlevering av antall til sjefen, rettet korpset seg mot bautaen og stilte seg opp for å hedre de falne Skansegutter fra 2. Verdenskrig. Sjefen holdt en fantastisk tale før bataljonen holdt et minutts stillhet, og satt teten mot bryggen. 

Ruten i år var selvfølgelig annerledes, og gikk fra Skansen, direkte ned til Bryggen, videre til Bontelabo hvor Skansens stilte seg klar til å gå først inn på Koengen av alle buekorpsene. Like før kom de siste Skanseguttene så korpset talte 51 mann. Og med alliansebataljonene i ryggen viste Skansens hvilket buekorps som er best, og de buekorpsene som holder den sterkeste delte 2. Plassen.

Korpset rettet seg så mot Skansen igjen for å avslutte, men tok en litt utstrukket runde i strøket for å spre 17. Mai-gleden til alle som ikke fikk mulighet til å komme ut og feire!

På Skansen ble det avsluttet med parade, og sjefen informerte om Jubileet før guttene trådde av.

Foreldregruppen, hadde mens korpset marsjerte, stått på kjøkkenet og kokket, for å servere de stauteste guttene i byn noen gode hotdogs til å fylle tanken med før de skulle hjem. Og det ble etterfulgt av en flaske brus hver.

Nå den 18. Mai er det bare 5 dager igjen til Jubileet og vi gleder oss til å feire det store jubileet den 22. Mai!

Skroll til toppen
Rull til toppen