17. mai 2021

18. MAI 2021

Mandag 17. Mai var det tid for fest. 07:00 presis, stod rådet presenterende da kanonene fyrte av den norske Grunnlovsdagen. I år fikk alle offiserene stå sammen på terrassen kontra fjoråret.

 

Like etter skulle Bautaen kranses av rådet. Rett før de stilte opp måtte de vente litt da militærpolitiet ikke hadde klart å flytte bilene sine, men da det var gjort gikk det som smurt.

Lars Petter Jørgensen, stilte igjen opp for korpset og hjemmeværende publikum og rigget til med streaming i år som i fjor.

 

Offisersmiddagen har de sist årene ikke vært mulig å holde hjemme hos sjefen slik tradisjonen er, men god frokost ble servert like bra som hjemme av familien til sjefen som overtok kjøkkenet.

 

Hotdogs til guttene skulle det også bli i år. Da klokken var halv 9 kunne man se Skansegutter på vei opp svingene og ut av biler, som ble servert det beste foreldregruppen kunne by på. Ikke lenge etter skulle korpset stille opp.

I år hadde militæret vært raskt på bena, for kanone var flyttet så korpset fikk stilt seg på den vanlige plassen sin.

 

42 gutter sto klar på linje da teten skulle rettes mot Bautaen for hedre Skanseguttene som falt under krigen, og talte 46 da de forlot Skansen for å delta i prosesjonen. Bataljonen marsjerte ned til Christi Krybbe skoler og ventet ved inngangen på ledig plass bak Fjeldets Bataljon.

På grunn av Covid måtte toget deles opp i mindre biter, og ikke mange kunne komme å se på. Men feiring ble det!. I samme pulje som Skansen var Dræggens, Fjeldets og Sandvikens, og det er ingen tvil om hvilken slagergjeng som ga det høyeste trykket i år. Ruten gjennom byn var en annerledes en men fortsatt gøy for guttene. Skinnende sol var også tilstede noe alle buekorpsgutter og jenter kunne nyte.

 

På vei ut av prosesjonen ble for første gang på mange år Skansemarsjen slått opp av Tamburmajoren, og en dundrende slagergjeng fulgte på. Det var mange Skansehjerter som ble varmet av dette. Slagergjengen hadde øvd lenge på å få den i gang igjen og over Torget ble den slått med stil.

 

Dagen var enda ikke over, for en viktig del av byn manglet sin dose med buekorps, nemlig strøket. Etter en kjapp omvei over Bryggen og opp via Dreggsallmenningen gikk korpset gjennom sløyfen før de retter veien mot Skansen for avslutning.

På veien opp igjen fikk guttene kjølt seg av med huene på buene, men var kjapp å få de på igjen ved ankomst på Skansen.

 

Etter flott parade av Fanebæreren og mye skryt for god marsjering ble guttene servert velfortjent is.

Skroll til toppen
Rull til toppen