våre slagere e best!

18. MAI 2022

Tirsdag den 17. Mai gikk kanonsalutten presis klokken 07:00 fra Nordre Skansen og begynte feiringen av Norge Grunnlovsdag i Bergen. Offiserene på terrassen i stram giv akt, og ørepropper dypt i ørekanalen gledet seg til den årlige frokosten hos sjefen, som i år tok dem helt til Hop før de returnerte til Skansen. 

 

Bautaen kranset, stiller korpset opp på Skansen og teller 53 gutter klare til avmarsj.

Som alltid stopper dem foran Bautaen og hedrer de falne Skansegutter.

Videre marsjerte Skansens ned svingene og inn på Christi Krybbe hvor de møtte Fjeldets Bataljon. Vanligvis ville Sandvikens inntatt skoleplassen men i år har de jubileum og var derfor allerede marsjert forbi for innta posisjon fremst i flaggtoget.

 

Etter en vennskapelig slagerkonk hvor Skanseguttene som alltid tok en seier, var det på tide å forlate skolen for å marsjere den tradisjonelle ruten, som ikke har vært mulig de siste to årene. Ned Vetrlidsallmenningen og bort til Marken gikk det som smurt, men det ble en liten forsinkelse ved innslipp til flaggtoget. Heldigvis hadde gamlekarer og foreldre slått følge og ga vann til soldatene i solsteken.

 

Når det endelig åpnet seg opp tok Skansen full anmarsj viste hele byn hva det går i når det kommer til Buekorpsene – Andre tror de er best, men Skansen vet de er best. 

Og selv om kanskje ikke alle sa seg enig når det kom til kåring av beste buekorps, var en ting helt tydelig; Skansens slagergjeng er byens beste, med eneste slagergjeng av alle 15 korps, som fikk egen omtale i BA!

 

Etter en solid innsats gjennom flaggtoget i varmt solvær rettet Skanseguttene snuten mot Brannstasjonen og holdt koken hele veien opp, og til stor glede ventet is til alle guttene. Før isen ble servert ble det først avholdt parade for fanen etterfulgt av noen korte ord fra en sjef som kunne si seg veldig stolt over guttene sine.

 
Skroll til toppen
Rull til toppen