17. mai - tredjeplass!

18. MAI 2016

Denne dag var det klart for 12. Marsjdag. Det var Grand Galla, og nelliker i kragen til offiserer og slagere. Det var nemlig klart for en av årets største dager, Grunnlovsdagen 17. Mai. I år var det feiring av 202 – Årsjubileet for den Norske Grunnlov, som stod på programmet. Tradisjonen tro ble det kanonsalutt fra Skansen klokken 07:00, hvor offiserer møtte i uniform i god tid før dette. Ved kanonsalutt sto offiserene i Giv Akt på terassen og publikum observerte. 


Det var frokost i brannstasjonen for dem som ønsket og hadde bestil, mens rådet tok turen til egen frokost hjemme hos sjefen. De menige møtte opp på Skansen klokken 08:40, og mange kom langveis fra, til denne store dagen. Man kunne ved start telle 17 slagere, årets rekord, og et totalt antall på 59 stykker. Dette var man godt fornøyd med.


Etter oppstilling på Skansen utenfor brannstasjonen, ble det kransnedleggelse ved bautaen. Det ble 1 minutts stillhet, mens buekorpset stod presenterte for å minnes de 9 skanseguttene som falt under 2. Verdenskrig.


Herifra gikk marsjen ned skansesvingene og direkte inn på Christi Krybbe Skoler. Der de møtte Sandvikens og Fjeldets bataljoner. Skansen var det største korpset og tradisjonen tro ble det slagerkonk mot de to andre korpsene, Sandvikens og Fjeldets puttet opp en god kamp, men Skansens kom seirende ut av slagerkonkurransen.


Klokken 10:30 marsjerte korpsene ut fra Christi Krybbe. Sandvikens først, Fjeldets etter og Skansens til slutt. Marsjen gikk til Nygaten via Kong Oscars gate, hvor det ble venting for å kunne marsjere inn i flaggtoget. De var tidlig ute, og , og de skulle ikke tre inn i flaggtoget før 11:00.


Når de kom inn i flaggtoget, gikk marsjen til Torgallmenningen via Gamle Bergen Brannstasjon hvor Bergensavisens buekorpsjury sto klar for å dømme 17. Mai’s beste buekrops. Herifra gikk marsjen videre med flaggtoget, via Strandgaten og Bryggen. Herifra marsjerte de ut av flaggtoget og satt kursen mot Skansen. De marsjerte da opp langs Mariakirken, gjennom Øvregaten og opp Skansesvingene. Vel tilbake på Skansen ble det avsluttet med parade for fanen klokken 12:50.


Da hadde de marsjert i 4 timer. Dagen ble vellykket avsluttet, og man kunne dagen derpå lese i Bergensavisen at Skansens Bataljon kom på en delt 3. Plass i rangeringen av beste buekorps, sammen med Nygaards Bataljon og Mathismarkens Bataljon. 

Slagergjengen fikk skryt av juryen for å ha slått bedre enn på mange år, og for utholdenheten sin. Soldatene fikk skryt for god marsjering og juryen hadde også observert at guttene hadde det gøy på linje.

Skroll til toppen