SSS-ALLIANSEN
MED EN LITEN VRI

10. MAI 2021

Lørdag den 8. Mai var det klart den første store Maidagen. Dette skulle egentlig vært SSS – Alliansens fellesoppvisning men som man hører for ofte for tiden, hadde Covid forhindret det vanlige. Ikke hadde soldatene fått øvd nok på oppvisning og med restriksjonene var ikke Mulebanen aktuell. Men alliansen stoppes ikke helt av den grunn.

 

40 Skansegutter stilte på Skansen og marsjerte ned Vetrlidsallmenningen, hvor Sandvikens Bataljon gjorde sin entre, før Skansen ledet vei mot Torgallmenningen.

Ved ankomst var Sydnæs på vei inn fra motsatt side, og like etter sto Alliansen klar.

Sjefene kom for front for å diskutere ruten, etter komplikasjoner med den planlagte, og før avmarsj slo Bataljonene en felles marsj.

kunne diskutere veien de skulle gå. 

 

Skansen ledet så vei ned langs Strandkaien men stoppet ved Buekorpsmuseet og ventet, etter en buss klarte å adskille korpsene. Dette skjedde igjen ved teateret, og de ble etter dette forsøkt å holde bataljonene litt tettere.

 

Videre gikk korpsene i retning Sandviken. Med fin sol og stort publikum marsjerte Alliansen over Bryggen og gjennom Koengen før sin ankomst på Bontelabo. 

Her hadde de respektive foreldregruppene stilt med baguetter og saft. 

 

Vanligvis ville pausen med mat vært i Fjellveien, hvor det også er av god tradisjon å bytte litt på rollene. I dag ble det i stedet på veien opp fra Bontelabo i retning Skansen.

 

På veien opp igjen til Skansen klarte trafikken igjen å skille bataljonene og Skansen ventet ved Støletorget. Når bataljonene var samlet på Skansen ble det tradisjonen tro holdt en felles faneparade. Men noe hadde manglet.. En slagerkonk. Og det gikk ikke lange tiden før avtredelse at slagergjengene samlet seg for en god gammeldags slagerkonk lignende en tid før pandemien. Solen skinte og Skanseguttene leverte med en overveldene seier, selv ikke når Sydnæs slo seg sammen med Sandvikens var storebroren i alliansen best for denne gang.

Skroll til toppen