BUEKORPSENES DAG 2018 - EN MINNEVERDIG DAG

27. MAI 2018

Lørdag den 26. Mai 2018 var dagen kommet. Skanseguttene hadde ventet spent i flere uker. Og nå var tiden inne. Med fanebærer og slager på plass, marsjerte sjefen, adjutanten, fanegarden og slagergjengen presis klokken 1100 inn på festplassen. Der stod det allerede et par korps, men enda flere var ventet. Alle var like spente og ventet på å bli ropt opp. 

 

Slagerkonkuransene var først, og Skansens representant, Sindre Erstad var klar med både trommer og stokker. Han var blant de siste på scenen og slo divisjonen som aldri før! Når marsjen var ferdig, var det full jubel fra Skanseguttene. Så var det tid for fanebærerkonkuransen. Her var Skansens også blant de siste deltakerne, og tok paraden ved siden av Sydnæs. Cochise, akkurat som Sindre hadde øvd hardt og lenge til denne dagen, og nederlag var ikke aktuelt. Men verken han eller Sydnæs sin fanebærer hadde fått med seg at man skulle begynne på paraden før hornet skulle gå. Så det tok noen gode femten sekunder før de startet paradene sine. Paradene gikk sin gang, og etterpå gikk turen tilbake til Skansen. 

 

Der møttes de 45 staute Skanseguttene en gamlekargjeng, så stor at de hadde lånt trommer fra andre buekorps. Sammen tok de turen fra Skansen ned til Rosenkrantztårnet og så tilbake til festplassen for finalerunder. Da de kom til festplassen var spenningen stor, og ventetiden på resultatene lang. Så kom mannen med svarene på scenen. Slagerne var først. Men dette var dessverre ikke Skansens dag for sier i slagerkonkuransen. Ihvertfall ikke i dommernes øyne. Men Skanseguttene var enig i hvem som egentlig slo best. Så var det fanebærerkonkuransen som skulle ropes opp. Cochise følte seg ikke så sikker på at han skulle videre til finalen, men da han ventet på resultatet med resten av fanegarden, kom en av dommerne og spurte om navnet hans, for så å løpe opp til de andre dommerne. Men Cochise tok ikke seieren på forskudd. Første til å blir ropt opp var Laksevågs sin fanebærer. Men tross at de fikk vite navnet rett før det skulle ropes opp, kom Cochise inn i finalen under navnet Christian. Men det var ikke noe problem, for Skansens kom nå for andre gang i historien med i finalerunden for fanebærerkonkuransen! Og Bataljonen sto i full jubel da han marsjerte inn for å ta den siste paraden.

 

Denne gangen var Cochise forberedt på hornet og var helt overbevist om at dette gikk mot seieren. Men selv om han kom langt var det enda ikke tid for Skansens å ta seier i fanebærerkonkuransen. Seieren gikk til Laksevåg sin fanebærer og slagerkonkuransen ble tatt av Dræggens sin tamburmajor. Men Skanseguttene holdt hodene høyt for de visste hvem som egentlig vant. Buekorpsenes dag 2018 var en dag Skanseguttene sent vil glemme, for selv om seieren ikke gikk til dem, var det ingen som hadde det like gøy som dem.

For både hotdogs og brus ble servert da de kom tilbake til Skansen og for dem, var det bare ett buekorps som kom ut med seier denne dagen.

 
Skroll til toppen
Rull til toppen