DUGNAD PÅ BRUSHYTTEN

5. OKTOBER 2012

Onsdag 3. oktober klokken 17.00 møtte åtte skansegutter ved nedre Fløibanestasjon. De hadde hørt rykter om en dugnad som foregikk oppe ved Brushytten, og at gamlekarene trengte noen ekstra motiverte skansegutter der oppe. På Fløibanen traff vi formannen i Skanseguttenes Forening Jan-Frode. Han var i godt humør han også.

Da vi gikk av banen gikk vi samlet oppover mot Brushytten. Når vi gikk oppover var ikke været så ille. Da tenkte sjefen, som hadde kledd seg i fullt regntøy, at det gjerne ikke var så lurt å ta på seg alt tøyet likevel. Heldigvis for han var det ikke opplett hele kvelden.

Da skanseguttene ankom Brushytten var det allerede en god del biler og gamlekarer på plass. Vi samlet oss, alle som var der, og fordelte oppgavene som måtte gjøres. Det var en god del oppgaver som måtte fullføres, og jeg tror gamlekarene satte stor pris på at skanseguttene kom.

Det begynte å regne innimellom, og flere av skanseguttene og gamlekarene ble veldig våte, unntatt de som hadde regntøy på seg. Det var da vi bestemte oss for å ta en pause, og vi gikk inn i hytten for å få i oss en matbit og noe varmt å drikke. På menyen var det varme hotdogs og skillingsboller. Kaffe og is til dessert. Heldigvis for Johnny Lyngbø kom det påfyll på hotdogs, etter at en av gamlekarene, uten å nevne navnet, tok de tre siste pølsene fra den første serveringen. Etter matpausen var det ut i igjen i regnværet. Med godt fornøyde mager gikk dette som en lek.

Da klokken nærmet seg 20.30, og de fleste oppgaver var fullført, begynte de aktive skansegutter å trekke hjemover. Men ikke tro at de ligger på latsiden etter dette, nå forsetter forberedelse til den kommende sesongen til verdens stilgste «bauekorps».

Skroll til toppen
Rull til toppen