FELLESOPPVISNING
2022

7. MAI 2022

Lørdag den 6. Mai, stilte Skansens for første gang siden 2019 opp for å delta i fellesoppvisning med SSS – Alliansen! I 2020 måtte dagen avlyses på grunn av pandemi og av samme grunn kunne ikke oppvisning utføres i 2021.

Men denne dagen kunne det endelig utføres tradisjonen tro!

 

Ved oppmøte talte sjef 38 staute Skansegutter opp og vendte teten mot byn!

Ved Kjøttbasaren kom Sandvikens i møte og ledet vei til Torgalmenningen hvor Sydnæs – Årets arrangør av oppvisningen.

 

Slagergjengene slo en kort marsj etter tale fra sjefen i Sydnæs og så rettet alliansen seg mot Skansesvingene.

Her ble det en het slagerkonk hvor Skansen som vanlig tok seieren, men det var tydelig at både Sydnæs og Sandvikens hadde øvd godt for å konkurrere med storebroren i alliansen.

Videre gikk det opp til Fjellveien hvor den trofaste foreldregruppen stilte med saft og baguetter til alle Skanseguttene. Etter servering var over fikk guttene bytte posisjoner frem til svingene over Mulen Barnehage, hvor korpset stilte opp igjen.

 

Sandviken Ungdomskorps satt så i gang sangene til hver bataljon for innmarsj på mulebanen. Skansens kom sist inn på banen og var da også satt til å holde avsluttene oppvisning.

 

Sydnæs begynte med sin oppvisning, et flott oppsett og rørende da de ikke har hatt mulighet å holde oppvisning mange av de siste årene grunnet antall, men flink har de vært å verve og ikke minst øve. Sandvikens hadde dessverre ikke en oppvisning å holde men vi vet de stiller sterkt opp igjen til neste sesong. Sist ut var selvfølgelig Skanseguttene, og da de dessverre ikke har gutter til å holde den tradisjonelle oppvisningen ble det likevel holdt en oppvisning lignende med en liten vri.

 

Med alle oppvisninger rundet av, begynte defileringen etterfulgt av felles faneparade.

Like etter holdt Sydnæssjefen en avsluttende tale på Mulebanen, den siste på en stund da banen nå rives for oppussing og installering av en garasje. Det blir spennende å se hvor oppvisninger blir holdt frem til banen er tilbake.

 

Korpsene vendte så tilbake til sine respektive lokaler og avsluttet oppvisningsdagen for sesongen 2022.

Skroll til toppen
Rull til toppen