22. MAI 2020 - 160-ÅRS JUBILEUM

23. MAI 2020

Skansens fylte år!

Fredag den 22. Mai var dagen kommet. Jubileumsdagen var kommet og tross alt naturen har bydd på, stilte Skansens for å feire sin dag.

Flagget ble heist til hornet kl. 8:00 og ble streamet til alle Skansefamilier og venner som ikke hadde mulighet til å reise på Skansens.

Tårnet var pyntet med stil og langt over standarden til hva en kan forvente av et buekorpsjubileum. Hele Skansen var dekorert i festantrekk for byen å se.’

Offiserene hadde så sin frokost med SkaFo styret og Jubileumskomiteen før de siste finpussene skulle gjøres klar til marsjdagen.

Klokken 11:00 Kommer fanegarden, slagergjengen, sjef og adjutant, i møte med bataljonen. Og 47 gutter stod klar til å feire Skansens bursdag. Teten vendte mot fløybanen som transporterte guttene opp til Fløyresturanten. Soldatene gikk inn i storsalen og satt seg ved bordene, hvoretter slagerne, sjef og fanegarde marsjerte inn i salen før de selv satt seg ned før maten skulle serveres. 

En flott tale ble holdt av tropp i 1. Pelotong, tradisjonen tro, og maten var god, saftige hotdogs med is til dessert. Til maten hadde Even Eide bestilt et trylleshow, og selv gamlekarene lot seg lure av magikeren Geir.

Fløybanen tok guttene ned igjen til sentrum, og korpset stilte opp for å marsjere opp svingene til Skansen for å møte gamlekarene og gå i strøket med dem.

Gjennom runden i strøket fortalte Skansesjef 1981, Harald Tvedt, om Skansens Historiske steder, og både aktiv og gammel slagergjeng fikk overdøvet hverandre på vei tilbake til Skansens.

Klokken 15:00 Marsjerte Skansens gjennom portalen for å stille seg opp til gratulasjonssermonien. Og gratulantene var mange. Spesielt i disse tider er det rørende at så mange, ikke bare buekorps, men også buekorpsvenner deltok i feiringen av Skansens.

Flotte taler og gaver ble gitt til korpset, ikke bare ble fanen tyngre med hele 4 fanemedaljer, fra Lørdagskorpsene, Mathismarkens, Wesselengens og Lungegaardens, men også fikk korpset en haug med trommeskinn, stikker og huer. fra de andre bataljonene. BA sin sjefsredaktør overleverte de nye sablene som korpset fikk tildelt penger for å kjøpe av dem, og Skanseveteran John Monn, overrakte korpset en sabel like gammel som korpset selv. En sabel fra 1860! En hilsen fra Norges konge, Harald V overlevert av Morten Grønvigh. 

En flott pengegave fra foreldregruppen til landturen 2021. Og selvfølgelig, Jubileumskomiteen og Styret i foreningens flotte gave til korpset. 20 nye hvite paradetrommer til byens desidert beste slagergjeng!

Sjef for Skansens, Vegard, holdt så korpsets jubileumstale. Ikke bare var han stolt over å ha ledet korpset gjennom jubileumssesongen, men også å ha ledet det største søndagskorpset gjennom jubileumssesongen. Etter å ha takket alle gratulantene for flotte gaver, var det en som skulle få sin heder en gang for alle. Korpsets høyeste utmerkelse. Og ridderen av Helteborg er i 2020 Skansesjef 1994, Stig Einar Mjøs. Med et stort Skansehurra trådte han inn som den 46. Helteborgridderen i historien.

Dagen ble så avsluttet med en felles parade i god Bergensk stil, altså i et pissregn. Korpset trådte av klokken 16:30 og med det var Jubileet over.

 

Hva er så lystelig å gå?

Skroll til toppen