LITT SNØ STOPPER IKKE OSS
SESONGSTART 2021

18. MARS 2021

Lørdag den 13. Mars kunne Bergen etter lang ventetid høre lyden av verdens stiligste buekorps!

 

45 Staute gutter stilte på Skansen klokken 14:30 for å starte årets vår. Tradisjonen tro var de først ut av alle buekorpsene, med Nordnæs, Nygaards og Dræggens like etter. 

Mange gamlekarer i publikum kunne mimre til sesongstart i 1998, for rett før Bataljonen rettet teten mot sentrum begynte det å snø. 

 

Før korpset skulle marsjere for fullt, var det en viktig del av dagen som måtte utføres. 

Den 25. Februar ble en Skansegutt tatt fra oss. ‘‘Fasse’’ Fasiriki Meite, var en Skansegutt med et stort smil, som gledet oss den tiden han var her. 

Korpset holdt et minutts stillhet og la roser ned ved flaggstangen. Han vil for alltid huskes, en Skansegutt, en venn.

 

Korpset dro fra Skansen like etter, retning sentrum. Det var massevis av folk som stilte tross været, både gamlekarer, foreldre, og ikke minst Bergensere som hadde ventet på å høre den flotte lyden av byens slagergjenger, som ikke skulle la seg stoppe av litt snø.

 

På Torgalmenningen stod alle og så, mens slagergjengen spilte av Viken-marsjen som drønnet mellom byggene. 

Det var nå begynt å bli litt kaldere enn det korpset var forberedt på, og det ble derfor gitt beskjed til foreldregruppen at kakao var løsningen for marsjdagens vær.

 

Korpset gikk fra Torgalmenningen, en kjapp runde gjennom strøket og avsluttet marsjeringen med en flott parade ca. klokken 15:30. Og da var det kun en ting igjen på programmet; pizza, varm kakao og brus.

 

For å holde avstanden ble guttene delt opp i forskjellige rom i brannstasjonen. Og offiserene var servitører.

Guttene var selvølgelig kliss våt etter marsjeringe, men der var gamlekarene klar til å støtte. Klar med slagerjakker som ikke var i bruk så guttene kunne vå litt tørt, varmt tøy på seg. 

 

Fornøyd med serveringen var guttene, og fornøyd med sesongstarten var både guttene, gamlekarene og resten av Bergen by.

 

Dagen ble avsluttet klokken 17:00.

 
Skroll til toppen
Rull til toppen