SKANSENS BATALJON

Som du kanskje vet har buekorpsene lange tradisjoner i Bergen. Skansens Bataljon er et av disse tradisjonsrike buekorpsene. Skansens ble stiftet 22. Mai, 1860 av 12 unge gutter og har i mange år vært et av byens største og stiligste buekorps. Gjennomsnittlig medlemstall har vært i overkant av 50, men det er plass til mange flere! En buekorpssesong strekker seg kun fra Mars til Juni, noe som gjør at buekorps er lett å kombinere med andre fritidsaktiviteter, og det gjør mange av medlemmene våre!

Buekorpsets aktiviteter foregår fast hver lørdag ettermiddag, men i deler av sesongen har vi slager og eksersisøvelser en vanlig hverdag i tillegg. På Skansens marsjdager marsjerer vi i Skansestrøket, og øver på oppvisningen vi holder på fellesoppvisning i Mai.

 

Vi har jevnlig utenlandsturer på programmet, turer som alltid er en stor suksess, i tillegg til en årlig landtur som avslutning hver sesong.

OPPLEVELSER

I Skansens har vi et variert tilbud av aktiviteter som passer for alle interesser. Hvis man liker å bevege seg har vi idrettsdager og fotballkamper. Hvis man vil ut forbi Bergen og se hva verden har å tilby så har vi turer både i inn og utland!

LÆRERIKT

Her i Skansens er det viktig at alle forlater korpset med noe man kan bruke videre i livet. Man får mye sosial erfaring og lærer  mange nye egenskaper, og ikke minst kan få litt jobberfaring hvis man står på for å stige i rekkene. Og det kan være nyttig i fremtiden! Les mer om alt du kan lære i Skansens her!

UNIFORMEN

Vi får ofte spørsmål om buekorps kun er uniformerte gutter som går i tog på 17. Mai, men det er ikke helt riktig. Vi har uniformer, og vi går i tog på 17. Mai. Men de fleste aktivitetene våre har ikke med marsjering å gjøre, men har fokus på at guttene alltid kan være i aktivitet og gjøre noe gøy med hverandre. Enten det skulle være kino, bowling eller tur til Akvariet

KULTUR

Buekorps er som de fleste vet en stor del av Bergens kultur og vi er veldig stolt av å være et av de meste tradisjonsrike buekorpsene! Vi har vært med å videreføre buekorpsene til en mer moderne æra, men holder fortsatt på de viktige verdiene alle buekorps er bygget på.

SAMHOLD

Hos oss er samhold definitivt det viktigste. I Skansens får man brødre for livet, spesielt hvis man sliter med å finne en venn på skolen, eller føler seg litt alene og utenfor. Men i Skansens kan vi garantre at du finner mange venner! Vi tar i mot alle med åpne armer! Buekorps er religiøst og politisk uavhengig, anti-mobbing, og best av alt, kan man ikke benkes i buekorps, alle får være med på alt!

MASSE MORO

Vi tilbyr en rekke aktiviteter til både yngre og eldre medlemmene våre. Og sikter for å tilby noe forskjellig til alle. Vi spiller både fotball og vi gamer, vi har pizzafester og bowlingkvelder, vi drar på innenlandsturer og utenlandsturer. Uansett hva du liker har vi noe for deg!

Skroll til toppen