2022 SESONGEN

21. JUNI 2022

En stor sesong er overstått. Første sesong uten pandemi siden 2019, ble avsluttet søndag den 19. Juni ved hjemkomst fra landtur til Fedje.

 

Med ferje og buss returnerte Skanseguttene på festplassen og marsjerte opp svingene for å fullføre 2022. Oppe ventet årets utmerkelser og hederstegn. Taler skulle holdes og roser deles ut til dem som la arbeid inn i Skansens.

 

For sjef Fredrik Mathiesen var dette siste marsjdag i Skansens Bataljon som aktiv, da han har gått sin gang gjennom korpset. Fra Rævadilter til Sjef la han inn hele 15 sesonger i Skansens og skulle denne dagen fortelle om disse årene og alt de har gitt han i sin tid som Skansegutt. Først ut skulle hederstegn deles ut til Skanseguttene, og 1. Kompanisjef Fredrik Gran, skulle holde tale på vegne av korpset for å ta sin siste farvel med sin sjef.

 

Fredrik Mathiesen delte så ut roser til dem som hjalp han gjennom sesongen, og holdt så en rørende tale til korpset sitt. Nå var ringen sluttet, hans drøm gikk i oppfyllelse. Han ble sjef i Skansens Bataljon, og trekker nå inn i Gamlekarenes rekker med Sjefsmedaljen stolt festet på brystet.

 

Deretter defilerte korpset etterfulgt av parade, og så ble flagget firt for siste gang i 2022.

 

Etter en kreativ løsning på mangelen av dyp Skansedam ble påtenkt forrige sesong, returnerte Sandviken Brannvesen med Bil 66 for å nedspyle Rådet 2022. 

 

Og det var årets sesong.

Skroll til toppen